10.025,05 TRY BIST 100 BIST 100
4,92 CNY CNY CNY
35,62 USD USD USD
36,90 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
38,60 TRY Faiz Faiz
79,77 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
30,52 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,28 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
104,31 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
350,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
3.120,62 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Halka açılacak BMS tel 5 kıtada 45 ülkeye ihracat yapıyor

Demir çelik sektörünün köklü şirketlerinden BMS TEL, halka arz ediliyor. 21-22 Nisan tarihinde Garanti BBVA Yatırım liderliğinde Borsa’dan Satış yöntemiyle talep toplayan BMS TEL’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rauf Mollaoğlu, “Avrupa’nın en kaliteli telini üretme ve bir dünya markası olma yolundaki hedefine doğru emin adımlarla ilerleyen bir şirket olarak; halka açılmanın da bu yolda bize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” diyor.

Halka açılacak BMS tel 5 kıtada 45 ülkeye ihracat yapıyor

Temelleri 1968 yılına dayanan BMS TEL, 21-22 Nisan tarihlerinde Garanti BBVA Yatırım liderliğinde Borsa’dan Satış yöntemiyle talep topluyor.

Şirketin halka arzı hakkında konuşan BMS TEL Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rauf Mollaoğlu, BMS TEL’in teknolojik yatırımlar, yenilikçi bakış açısı ile sürekli devam eden AR-GE çalışmalarıyla gelişime hep açık bir şirket olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle sürdürüyor: “Sürekliliğe özen gösteren ve Avrupa’nın en kaliteli telini üretme ve bir dünya markası olma yolundaki hedefine doğru emin adımlarla ilerleyen bir şirket olarak; halka açılmanın da bu yolda bize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

2012 yılında Kocaeli Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde açılan Galvanizli Çelik Tel üretim tesisi yatırımıyla sanayiciliğe adım atan BMS TEL’in hikayesinin devamını Mollaoğlu şöyle özetliyor: “2012 ile 2017 yılları arasında tek üretim hattıyla yıllık ortalama 20 bin ton Galvanizli Çelik Tel üretimi yaparak, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 20’den fazla ülkeye ihracat yapar duruma geldik. 2017 yılında 2. üretim hattını devreye alarak, üretim kapasitemizi yıllık yaklaşık 72 bin tona çıkardık. 2018’den itibaren ise enerji, tarım, inşaat, otomotiv gibi önemli sektörlere hammadde sağlayan, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ülkeleri başta olmak üzere 5 kıtada 45 ülkeye ihracat yapan, Türkiye’nin önde gelen tel üreticilerinden biri haline geldik.”

 

BMS TEL’in 2021 yılı cirosunun 555 milyon TL olduğunu ve 104 milyon TL EBITDA yarattıklarını söyleyen Mollaoğlu, 2022 yılını daha iyi performansla tamamlamayı beklediklerini aktarıyor.

BMS TEL olarak gelirlerinin neredeyse tamamının döviz olduğunu ve ithalatın yüzde 10’u geçmediğini belirten Mollaoğlu, Ukrayna-Rusya savaşının sektöre yansımasını ise şu sözlerle anlatıyor: “Savaş sonrası kotalar artırıldı. Ukrayna ve Rusya kapanınca, Türkiye’nin demir-çelik sektörüne talep arttı.”

“Yaşamın her alanında tel var”

“Enerji ana sektörümüz olmakla birlikte, tarım sektörü de bizim için her geçen gün ön plana çıkmaya başladı. Otomotiv sektörü büyümekte olduğumuz bir sektör. Enerji sektöründe faaliyet gösteren, Dünyanın çeşitli ülkelerinde 60’tan fazla tesisi ile sektörün en büyüklerinden olan bir firmanın bir çok fabrikasında ürünümüz akredite olmuş durumda. Tarım sektöründe, Zn_Al kaplı çelik telimizi VIZAL markası adı altında Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bir çok pazara kabul ettirdik. Müşterilerimiz kendi müşterilerine VIZAL marka tel satıyorlar, uzun uğraşlar sonrası kalitemizi kabul ettirdik ve artık pazarda bilinirliğimizi arttırma ve büyüme aşamasındayız” diyen Mollaoğlu, şöyle devam ediyor:

“Tel bir çok sektöre hitap eden bir ürün, bugün etrafınıza bakarsanız hayatın içinde bir çok yerde tele dokunduğunuzu göreceksiniz. Banyoların içinde sabunluklar, çamaşırlarınızı astığınız askılar, alışverişe gittiğinizde kullandığınız arabalar, bulaşık makinasını açtığınızda tabakları dizdiğiniz bölüm, piyanonun da teli var, diş teli de var. Tel aslında hayatımızın her yerinde var.”

Yeni yapılan halka arz hakkında da konuşan Mollaoğlu, gelirlerinyüzde 40’ının ortaklara ayrılacağını, yüzde 60’ının ise şirkete sermaye olarak gireceğini söylüyor ve şirkete girecek sermayenin fon kullanımı dağılımı ise şöyle ifade ediyor “Yüzde 45 işletme sermayesi, yüzde 25-35 arası kredi kapaması ve geri kalanla da yeni yatırımlar için kullanılacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Major companies and regions in Türkiye's iron ore production

22 Ocak 2025 Çarşamba

ArcelorMittal Al Jubail vizyon 2030 için çelik boru üretimini artırıyor

22 Ocak 2025 Çarşamba

Suudi Bakan Al-Khorayef sanayi ve madencilik sektörlerini güçlendirmek için Davos'ta küresel liderlerle görüştü

22 Ocak 2025 Çarşamba

Kardemir kütük fiyatlarını düşürdü

22 Ocak 2025 Çarşamba

Türkiye ithal hurda bağlantıları yükseliş ivmesi yakaladı

22 Ocak 2025 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun