Bayraktar, Milli Enerji ve Maden Politikası çerçevesinde Türkiye'nin yerli kaynak potansiyelini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, yer altındaki kaynakları çıkararak ülke ekonomisine kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Geçen yıl yerli kömür üretiminin 105 milyon tonu aştığını hatırlatan Bayraktar, bu rezervin daha etkin bir şekilde işlenerek yerli kömür üretimini artırmayı amaçladıklarını söyledi. Madencilik sektöründeki üretim mücadelesini sürdürdüklerini vurgulayan Bayraktar, 2022'de 6,5 milyar dolarlık maden ihracatı gerçekleştirdiklerini ve madencilik payını GSYH içinde yüzde 1,4'e çıkardıklarını belirtti. Bayraktar, Türkiye'nin maden sektöründe ithalata bağımlı olduğunu dile getirerek, önümüzdeki dönemde Türkiye'yi madenler konusunda net ihracatçı hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Yüksek verimli üretim prensipleri doğrultusunda maden işçilerini sektörün ana paydaşı olarak gördüklerini ifade eden Bayraktar, uluslararası standartlara uygun, güvenli iş ortamının önemine vurgu yaptı. İhracat rakamlarıyla maden sektörünün önemine dikkat çeken Bayraktar, Türkiye'nin madencilik payını daha da artırmak için çalıştıklarını belirtti. Bayraktar, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki adımları da sıralayarak, maaş düzenlemeleri, çalışma süresi sınırlamaları, sigorta zorunlulukları ve sıkı denetimlerle sektördeki standartları yükselttiklerini kaydetti.
Bayraktar, madencilik sektöründe çalışanların kapasitesini artırmayı hedefleyen eğitim ve düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirterek, yerli istihdamın ve üretimin artması için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Ayrıca, deprem felaketlerine müdahalede kahramanca görev yapan madencilere teşekkürlerini ileterek, bu tecrübeleri afet koordinasyonunda kurumsal bir yapı haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı