Uluslararası arenada birçok başarılı referans projeye imza atan Türk inşaat firması Yapı Merkezi, global çapta her yıl iş dünyasının performansını değerlendiren Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde bu yıl gerçekleştirilen “COVID-19” kategorisinde 2 ödül birden kazandı. Stevie Uluslararası İş Ödülleri’ne “Kelebeğin Dönüşüm Yolculuğu” projesi ile başvuran Yapı Merkezi İnsan Kaynakları Bölümü, Avrupa’da “En Değerli İK Ekibi” kategorisinde Altın, “Pandemi Sırasında İK Teknolojisinin En Yenilikçi Kullanımı” kategorisinde ise Bronz Stevie Ödülü’nü kazandı. Yapı Merkezi, Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde geçtiğimiz yıl da "Yılın İnsan Kaynakları Departmanı" kategorisinde bronz ödül alan ilk ve tek Türk inşaat firması olmuştu.
“Kelebeğin Dönüşüm Yolculuğu” ile yeni normale mükemmel uyum!
Yolculuğuna 55 yıl önce “Hep daha iyiye” sloganı ile başlayan Yapı Merkezi, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını sürecinde gerçekleştirdiği çalışmalarla, uluslararası bir inşaat markası olarak faaliyetlerini aksatmadan sürdürmeyi başardı. Bu başarıyı kelebeğin dönüşümüne benzeten Yapı Merkezi, pandemi sürecinde, her aşamasına farklı hedefler koyarak yeni normale geçişe çevik bir şekilde adapte oldu. Yapı Merkezi kelebeğin evrim sürecinden ilham aldığı Koza'ya Dönüş, Kozadan Çıkış, Adaptasyon ve Yeni Normale Hazır aşamalarından oluşan “Kelebeğin Dönüşüm Yolculuğu” projesiyle global çapta tüm çalışanlarına ihtiyaç duydukları her alanda destek oldu ve bu krizi fırsata çevirerek dijital uygulamaları hızlı bir şekilde yine sektöründe ilk olarak hayata geçirdi.
“Digital Baret” ile sektöründe öncü oldu
Her mühendis adayının hayali olan Yapı Merkezi’nde staj yapabilme imkanı ise “Digital Baret” programı ile COVID-19 sürecinde de sürdü. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden, staj hakkı kazanan mühendislik ve mimarlık öğrencilerini mağdur etmemek için online staj imkanı sunan Yapı Merkezi, Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nin “Pandemi Sırasında İK Teknolojisinin En Yenilikçi Kullanımı” kategorisinde Bronz Stevie Ödülü alarak sektöründe bir ilke daha başarıyla imza da atmış oldu. Yapı Merkezi’nin profesyonelliği, derin küresel inşaat bilgisi ve İK departmanı rehberliği aracılığıyla öğrencilere yardımcı olmayı amaçlayan Digital Baret programı, YÖK tarafından da onaylanmış sektörünün ilk online staj programı oldu.
Hiç beklenmedik olağanüstü durumlar karşısında tecrübesi ve vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiği çalışmalarıyla “koşullar ne olursa olsun geleceğe güvenle uçmaya hazırız” diyen Yapı Merkezi, geleceğin sürdürülebilir iş hayatını da inşa etmedeki sorumluluk bilincini ve başarısını aldığı bu ödüllerle taçlandırmış oldu.
Yapı Merkezi 3 kıtada 3.700 km demiryolu inşa etti.
1965 yılında kurulan Yapı Merkezi, taşımacılık, altyapı ve genel müteahhitlik alanlarında global bir öncü oldu. 2019 yılı sonu itibariyle 3 kıtada 3.700 kilometre demiryolu ve 58 raylı sistem projesini başarıyla tamamlayan firma, dünyada günde 3,5 milyondan fazla yolcunun güvenle taşınmasını sağlıyor.
Yapı Merkezi, 2016 yılında Asya ve Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneli ile birleştiren Avrasya Tüneli Projesi’ni tamamladı. 2017 yılında ise Yapı Merkezi liderliğindeki Ortak Girişim, tamamlandığında dünyanın en uzun (2.023m) açıklıklı asma köprüsü olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini kazandı.
19.000’den fazla çalışanıyla Yapı Merkezi, aranan ve güven duyulan bir "dünya markası" olma vasfını gittikçe pekiştirmeyi, Türkiye’nin ve dünyanın bayındırlık tarihindeki seçkin konumunu sürdürmeyi hedefliyor. Engineering News-Record - ENR tarafından her yıl belirlenen TOP 250 Global Müteahhitler listesinde 2019’de 77. sırada yer alan Yapı Merkezi, Dünyada En İyi Demiryolları-Toplu Taşıma Müteahhitler Listesinde de 9. sırada yer aldı.
Yapı Merkezi’nin, Etiyopya, Cezayir, Fas, Senegal, Tanzanya ve Sudan gibi diğer Afrika ülkelerinde de devam eden ve tamamlanmış ulaşım projelerinde imzası bulunuyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı