Halil Aksu (GELECEKHANE), Tanju Çataltepe (TAZI.IO) ve Prof. Dr. Zehra Çataltepe’nin (İTÜ) sunumlarıyla gerçekleştirilen interaktif toplantıda, yapay zeka teknolojilerinin gayrimenkul sektörüne getirdiği yenilikler ve faydalar tartışıldı. Halil Aksu, ‘Yapay zeka teknolojilerinin şehirleri yönetmeye başlaması ile birlikte birçok iş modeli değişecek, şu an İBB’nin hizmetlerinin bir kısmının yapay zeka tarafından yönetilmesi planlanıyor’ dedi. ‘Her şeyin internete bağlandığı, sulama ekipmanlarının, verimli bir şekilde kontrol edildiği, tapu hizmetlerinin gerçek değer üzerinden veriyle sağlandığı bir dönemin eşiğindeyiz’. Konu ile ilgili olarak Tanju Çataltepe ise ‘Yapay zeka teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte gayrimenkul ve inşaat sektöründe insan gücü ile yapılan bir çok iş artık bilgisayarlar tarafından yapılacak, bu şekilde insan faktöründen kaynaklanan hatalar ve kayıplar minimuma inecek.’ dedi.
Konu ile ilgili söz alan Zehra Çataltepe ise, ‘Ülkemizde yapay zeka konusunda çalışan bir çok şirket bulunuyor, bu şirketler doğru yönlendirme ve teşviklerle gayrimenkul sektörüne uygun çözümler üretebilir. Yapay zeka teknolojilerinin gayrimenkul sektörüne entegre edilmesi, sektöre katma değer olarak geri dönecektir.’ diyerek sözlerini tamamladı.
Soru cevap şeklinde devam eden toplantının kapanışında söz alan GİSP Başkanı ve Şehir Plancısı Hakan Gümüş; ‘Dubai’de Yapay Zeka Bakanlığı’nın kurulması tesadüf değil. Zihin kontrolü, yapay zeka, nano-robotlar, big data gibi konuların gayrimenkul sektörüne nasıl entegre edileceğini anlamamız ve buna göre konumlanmamız gerekiyor. Yapay zeka tarafından güncellenen bir imar planı milyon dolarlar mertebesinde verimli yatırıma sebep olabilir. GİSP, teknoloji ve gayrimenkul birlikteliği konusunda çalışmaya devam edecek’ diyerek sözlerini noktaladı.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı