Madencilik sektöründe faaliyet gösteren Vişne Madencilik’in halka arz sürecinde geri sayım başladı. Temelleri 1952 yılında İzmir'in Bergama ilçesinde kurucusu Nihat Mithat Öztüre tarafından atılan şirketin halka arz başvurusu SPK tarafından onaylandı.
Halka arz işleminde; 17 milyon TL nominal değerli paylar sermaye artırımı, 7 milyon TL nominal değerli paylar ortak satışı olmak suretiyle toplam 24 milyon TL’lik nominal değerli paylar satışa sunulacak. Halka arz, Tera Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından “Sabit Fiyatla Talep Toplama” ve “En İyi Gayret” aracılığı yöntemiyle gerçekleştirilecek.
Halka Arz Detayları
- Halka Arz Tarihi: Yakında açıklanacak.
- Halka Arz Fiyat Aralığı: 37,44 TL
- Dağıtım Yöntemi: Eşit Dağıtım
- Pay Adedi: 24.000.000 adet
- Aracı Kurum: Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
- Pazar: Ana Pazar
Halka Arz Fonunun Kullanım Yeri
Şirket, elde edilecek fonları aşağıdaki alanlarda kullanmayı planlıyor:
- %40-45: Çelemli fabrikası için hammadde hazırlama tesisi kurulumu, destek ekipmanlar ve altyapı.
- %5-10: Çelemli fabrikasında hidrolik kireç karışım hattı kurulumu.
- %20-25: Narli fabrikasında kireç söndürme, sarım tesisi, büyük çuval dolumu, paketleme ve ambalaj tesisi kurulumu.
- %25-35: Narli fabrikasında mikronize kireç öğütme hattı ve ekipman kurulumu.
Tahsisat Grupları
- Yurt İçi Bireysel Yatırımcı: Eşit dağıtım
- Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı: Eşit dağıtım
- Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı: Eşit dağıtım
Finansal Göstergeler
- 2023 Hasilat: 985 milyon TL
- 2023 Brüt Kar: 259,7 milyon TL
- 2022 Hasilat: 1,0 milyar TL
- 2022 Brüt Kar: 304,9 milyon TL
- 2021 Hasilat: 680,2 milyon TL
- 2021 Brüt Kar: 174 milyon TL
Halka Arz Büyüklüğü ve Dağıtım
- Halka Arz Büyüklüğü: 898 milyon TL
- Halka Açıklık Oranı: %20,51
Sertifikalar ve Yatırımcı İlişkileri
Vişne Madencilik, sektördeki liderliğini sürdüren ve güçlü finansal geçmişe sahip bir şirket olarak yatırımcılarla şeffaf ve güvenilir bir ilişki yürütmektedir. Şirketin sertifikaları ve yatırımcı ilişkileri hakkında detaylı bilgilere şirketin resmi web sitesi üzerinden ulaşılabilir.
Yasal Uyarı
İşbu doküman, yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbir şekilde sermaye piyasası araçlarının satın alınması için herhangi bir yoldan halka çağrıda bulunulması veya sermaye piyasası araçlarına ilişkin bir tavsiye amacını teşkil etmemektedir. Halka arz fiyatının belirlenmesinde SPK’nın ya da Borsa’nın herhangi bir takdir yetkisi ya da onayı bulunmamaktadır. Şirket ve halka arz ile ilgili bilgileri içeren İzahname ve ekleri ile Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu KAP’ın (www.kap.org.tr), Vişne Madencilik’in (www.visnemadencilik.com) ve Tera Yatırım’ın (www.terayatirim.com) adresli internet sitelerinde yayınlanacaktır. Yatırımcıların yatırım kararlarını, belirtilen adreslerde yayımlanan SPK tarafından onaylı İzahname ve ekleri ile Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu’nu incelemek suretiyle vermeleri gerekmektedir.
Vişne Madencilik Hakkında
23 Mart 1952 yılında İzmir’in Bergama ilçesinde kurucusu Nihat Mithat Öztüre tarafından başlanan kireç üretimi, 2010 yılında Öztüre Holding A.Ş. bünyesinde bulunan Vişne Madencilik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile devam etmektedir. Şirket, 3213 sayılı Maden Kanunu kapsamındaki işlenmiş ve işlenmemiş maden ve cevherler ile ilgili ruhsatları almak, ocak açmak, çalıştırmak ve üretim faaliyetlerinde bulunmak, kalker, mıcır, fırıntaşı, parça kireç, söndürülmüş kireç ve tertibinde kireç bulunan veya içine kireç karıştırılan madde ve malzemeler ile toprak sanayi ürünlerinin üretimi, yurtiçi ve yurtdışında alımı ve satımı ile her türlü maden ve kireç üretimi tesislerinin kurulması, kiralanması, kiraya verilmesi ve işletilmesi faaliyetlerinde bulunmaktadır. Merkezi İzmir’de bulunan şirketin; Çelemli, Narlı ve Çukurova olmak üzere üç adet fabrikası ve 250 çalışanı mevcut. Çelemli Fabrikası bünyesinde taş ocağı, kırma eleme tesisi, yakıt hazırlama tesisi, fırınlar (sönmemiş kireç üretimi), öğütülmüş kalsiyum oksit üretim tesisi, vikalo üretim tesisi, sönmüş kireç üretim tesisi ve sönmüş torba kireç üretim tesisi, Çukurova Fabrikası’nda entegre taş ocağı ve kırma eleme tesisi, Narlı Fabrikası’nda ise entegre taş ocağı, kırma eleme tesisi, yakıt hazırlama tesisi ve fırınlar (sönmemiş kireç üretimi) bulunmaktadır. Brüt satışlarının yüzde 95’ini iç pazara sunan şirket, yüzde 5 olan ihracatın payını gelecek dönemde artırmayı hedefliyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı