Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi (UKH), Türkiye’nin öncü kurum ve kuruluşlarına rehberlik etmeye devam ediyor. Bu kapsamda KalDer üyeliği ile UKH’ye katılan son isim Vakıf GYO (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı) oldu. Güçlü sermayesi, her geçen gün artan portföy büyüklüğü ve piyasa değerinin yanı sıra güvenilir ortaklık yapısı ile de sektörde önemli bir yere sahip olan Türkiye'nin ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Vakıf GYO, KalDer üyeliği ile kalite yolculuğunu taçlandırmayı amaçlıyor.
“KalDer ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz”
Vakıf GYO ev sahipliğinde düzenlenen törene Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan ve ekibi ile KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül katıldı. Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’nin imzalandığı törende konuşan Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan, “25 yıllık tecrübemize yakışır bir şekilde kurumsal gelişimi en üst seviyeye çıkarmayı ve bu anlayışın çok da yaygın olmadığı gayrimenkul sektörünün öncüsü ve temsilcisi olmayı hedefledik. Bu amaçla 2020’de başlattığımız birçok proje ile bütünsel olarak, tüm süreçlerimizi yeniden tasarladık, stratejik yönümüzü belirledik ve 5 yıllık stratejilerimizi oluşturduk” diye konuştu.
“Sürdürülebilir üstün performansı yakalamak isteyen kuruluşlar, katma değerli geribildirim almak ve kurumsal itibarlarını güçlendirmek için EFQM Modeli gibi uluslararası kabul görmüş yönetim modellerini uyguluyor, ödül programlarına katılarak da organizasyonel çevikliklerini geliştiriyor” bilgilerini veren Onur İncehasan, “Biz de kurumsallaşma düzeyimizi artırmak ve EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulamak amacıyla, İyi Niyet Bildirgesi’ni imzaladık. Bu süreçte, KalDer ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
“Bu adım, kurumumuz için önemli bir kilometre taşı”
Bu yıla ilişkin hedeflerine değinen Onur İncehasan, şu açıklamaları yaptı: “EFQM Modeli’ni, KalDer’in tanıma ve ödüllendirme programlarını, kalite konusundaki yaklaşımımızı gösteren bir araç olarak değerlendirerek, Vakıf GYO’yu sürdürülebilir üstün performansın referans noktası haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla, KalDer’in ‘Üstün Performansta Yetkinlik’ programına da katılmayı planlıyoruz. EFQM Modeli’nin 7 ana kriteri ve alt kriterleri ilgili birimlere sahiplendirilerek çalışmalar yürütülecek. Kurumsal hafızayı güçlendiren ve ciddi bir öğrenme süreci olan bu yolculuğun hepimize çok fazla katma değer sunacağına inanıyoruz. Bu çalışmalarda gereken hassasiyeti ve özeni göstereceğinize eminim. Kaliteyi kurumsal kültürümüzün ayrılmaz bir parçası haline getirmekteki kararlılığımız ve çalışma arkadaşlarımızın bu kültürü samimiyetle benimsemesi, bizi başarıya götüren sağlam temeli oluşturacak. Kurumumuz için önemli bir kilometre taşı olan bu adımdan sonra, daha nice başarılara hep birlikte imza atmayı temenni ediyorum.”
“Vakıf GYO’ya her zaman destek sağlayacağız”
KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül ise Türkiye’nin ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olan Vakıf GYO’nun KalDer üyeliğiyle yine sektörde bir ilke imza attığını vurguladı. Sabri Bülbül, “Mükemmellik yolculuğu hiç şüphesiz ki büyük bir titizlikle yürütülmesi gereken bir süreci de beraberinde getiriyor. Biz Vakıf GYO’nun bu süreci başarı ile tamamlayacağına inanıyoruz. Mükemmellik yolculuklarında KalDer olarak her zaman kendilerine destek sağlayacağız” diye konuştu.
Öncelikle kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor!
Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı