Kaymakam Murat Sefa Demiryürek’in de katılım sağladığı toplantıda konuşan Prof Dr. Engin Berber, Kent Müzesinin yerleşim yerleri için bir ihtiyaç olduğunu belirterek müzelerin ayrıca, kent halkı ve yöneticileri ile iletişimlerinin daha sıkı sağladığını ifade etti.
Berber konuşmasında, müzelerin şehir dışı ve yurt dışı ziyaretçilerinin kente daha yoğun katılımlarını sağladığı önemli bir kent vitrini olduğunu da söyledi. Kent müzesini oluşumunun hangi aşamalardan geçmesi gerektiğini anlatan Engin Berber, kent müzesi olması planlanan belediye eski binasının çok uygun tarihi bir yapı olduğunu belirtti.
GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKMAK İSTİYORUZ
Geçmişe sahip çıkmak istediklerini belirten Başkan Sibel Uyar, yürüdüğümüz sokakların, oturduğumuz parkların, önünde fotoğraf çekildiğimiz tarihi yapıların tarihini bilmemiz gerektiğini ifade ederek, kent müzesinin aidiyet bilinci geliştirme de etken olacağını düşündüğünü söyledi. Doğru bilgilerin doğru yerden alınmasını amaçladıklarını belirten Başkan, akademik yayınların yapılacağı, zengin kütüphaneye sahip bir kent arşivi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Sunumun ikinci yarısını gerçekleştiren Erhan Arslan ise, her şey bir hayalle başlar. Geçmişi, hikâyeleriyle günümüzde yaşatan bir mekan hayal edin. Son 200 yıllık verilerin sergilendiği, konferasnların, panellerin ve tematik sergilerin, akademik yayınların yapılacağı çok kapsamlı yaşayan bir müze olacak” sözlerine yer verdi.
Urla Kent Müzesi, taşınır kültür miraslarının sergileneceği bir salon, kent arşivi ve uzmanlık kütüphanesi olarak 3 bölümde tasarlanması planlıyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı