Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), bu yıl 38’incisi düzenlenen Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’a, 50 sanayici ve 10 sektör derneği olmak üzere toplam 60 üyesiyle katılıyor. Çimentodan boyaya, demir-çelikten seramiğe, camdan ısıtma-soğutma ürünlerine kadar 30 farklı alt sektörü temsil eden Türkiye İMSAD, inşaat malzemeleri sanayinin önde 60 üyesiyle ziyaretçilerini fuarda teknolojinin son ürünleriyle buluşturuyor. 21-25 Nisan 2015 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda Türkiye İMSAD, ulusal ve uluslararası ziyaretçilerini 7’nci salon ve 114 no’lu standında ağırlıyor.
Yapı Fuarı’nı inşaat malzemeleri sektörünün bölgedeki en büyük buluşma ve iş platformu olarak nitelendiren Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, ulusal ve uluslararası içerikteki etkinlikleri, yeni iş fırsatları ve ticari bağlantılar kurmaya imkan sağlayan platformları ile fuarın sektöre ivme kazandırdığını belirtti. Hinginar, Yapı Fuarı gündemi dolayısıyla yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye İMSAD üyeleri yoğun bir katılımla fuarda yer alacaklar. 50’si sanayici ve 10’u sektör derneği olmak üzere fuara toplam 60 üyemiz kuruluşla birlikte katılıyoruz. İnşaat malzemeleri üretiminde 82 sanayi firması ve 29 üye sektör derneğinin çatı örgütü Türkiye İMSAD olarak sektörün lokomotif gücü olmaktan ve Türkiye ekonomisine değer katmaktan son derece gurur duyuyoruz” dedi.
Hinginar: “Ulusal Bina Yönetmeliği’nin 2015 yılında çıkarılmasını bekliyoruz.”
Türkiye İMSAD’ın bu yıl odaklandığı öncelikli konulardan birisinin Türkiye inşaat sektörü için yeni bir stratejik yol haritasının belirlenmesi ve bu kapsamda ülkenin acil ihtiyacı olan Ulusal Bina Yönetmeliği’nin bir an önce çıkarılması gerektiğini belirten Fethi Hinginar, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile önümüzdeki yakın dönemde düzenleyeceğimiz Çalıştay, bu konuda atılacak önemli adımlardan birisi olacaktır” dedi. Fethi Hinginar, sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye ekonomisindeki göstergeler 2015’in zor bir yılı olacağına işaret ediyor. Bu nedenle sektör paydaşları olarak hedefimiz, ilgili tüm kamu birimleri ile işbirliğine gitmek ve dış pazarlar kadar yaşamsal öneme sahip olan iç pazarda da güvenli ve sürdürülebilir yapı sistemlerinin kurulması için gereken düzenlemelerin bu yıl yürürlüğe girmesini sağlamaktır.”
Kazakistan’ın inşaat malzemesi 2014 yılı ithalatı 6,9 milyar dolar
Yapı Fuarı kapsamında düzenlenen ‘İş Geliştirme Platformu’nun bu yıl ‘Konuk Ülke’ toplantısında, Kazakistan ile işbirlikleri, yeni iş fırsatları ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki çalışmalara dikkati çeken Fethi Hinginar, büyüyen kamu yatırımları başta olmak üzere Kazakistan gündemindeki tüm yapı işlerinde, Türk müteahhitlerinin ve inşaat malzemesi üreticilerinin daha etkin olabileceklerini belirtti. Kazakistan’ın 2014 yılında 15,17 milyar dolar tutarında inşaat harcaması gerçekleştirdiğini ve 6,9 milyar dolar tutarında inşaat malzemesi ithal ettiğini belirten Fethi Hinginar, “Bu rakamlar da Türkiye’nin Kazakistan’a inşaat malzemeleri ihracatı açısından ne kadar büyük ve potansiyel bir pazar olduğunu gösteriyor” dedi.
82 sanayi şirketi ve 29 sektör derneğini temsil ediyor
Kuruluşundan bu yana geçen 31 yılda, Türk inşaat sanayini gerek yurt içinde gerekse yurt dışında temsil eden bir sivil toplum örgütü olan Türkiye İMSAD, 29 sektör derneği, 82 sanayici firma ve paydaş kurum üyeleriyle birlikte sektörde 21 binden fazla noktaya ulaşıyor. Sürdürülebilir büyüme için yurt içinde ve yurt dışında işbirlikleri geliştiren kurum, iç ve dış pazarlardaki gelişmeleri yakından izliyor. İnovatif sanayi ürünleri ve küresel markaları ile dünya pazarlarında ülkemizi birinci lige taşıyan Türkiye İMSAD üyeleri, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasında önemli kilometre taşlarını oluşturuyor. Kurum, inşaat sektörünün çok önemli grupları olan 30’dan fazla alt sektörü temsil ediyor. Avrupa Yapı Malzemeleri Konseyi CPE'ye üye olan, 2011 yılında Brüksel temsilciliğini kuran Türkiye İMSAD, Avrupa Komisyonu’nun fonladığı birçok projeye de liderlik ediyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı