9,936.76 TRY BIST 100 BIST 100
33.95 USD USD USD
37.74 EUR EUR EUR
4.82 CNY CNY CNY
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.36 TRY Interest Interest
72.78 USD Fossil Oil Fossil Oil
28.74 USD Silver Silver
28.74 USD Copper Copper
91.32 USD Iron Ore Iron Ore
373.00 USD Shipbreaking Scrap Shipbreaking Scrap
2,753.33 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Türk ve Tunus çelik sektörü iş forumunda bir araya geldi

Türkiye Çelik İhracatçıları Birliği, Türkiye ve Tunus'taki çelik sektörü firmalarının katılımıyla önemli bir iş forumu düzenledi.

Türk ve Tunus çelik sektörü iş forumunda bir araya geldi

Forum, Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, Türkiye’nin Tunus Ticaret Ataşesi M. Emre Semiz, Çelik İhracatçıları Birliği üyesi Türk firmalar ve Tunus çelik sektörü temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

Forumun açılışında konuşan Büyükelçi Ahmet Misbah Demircan, Türkiye'nin sanayi, ticaret ve kültürel değerlerini dünya ile buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Demircan, “Ülkemizi sanayisi, ticareti ve kültürü ile tüm dünyaya tanıtmak, ikili ilişkileri geliştirmek ve dostluk bağlarını pekiştirmek misyonumuzdur. Türklerin tarih boyunca çevreleriyle ilişkiler kurarak düzen ve iş birliği sağlamada önemli bir rolü olmuştur. Bugün burada bu misyonu tüccarlarımız ve sanayicilerimizle birlikte sürdürüyoruz,” dedi. Büyükelçi Demircan, Türkiye olarak hedeflerinin iki toplum arasındaki ilişkileri geliştirmek olduğunu vurguladı.

Avrupa'da Lider, Dünyada Sekizinci

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Dr. Armağan Vurdu, forumun önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Çelik İhracatçıları Birliği ile birlikte 24 Türk firmasının katılımıyla Tunus'ta düzenlediğimiz bu iş forumu, Afrika bölgesindeki stratejik konumu ve tarihsel ilişkilerimiz nedeniyle bizim için büyük önem taşıyor. Çelik sektörümüz dünya genelinde sekizinci, Avrupa'da ise birinci sırada yer alıyor. Tunus pazarında %15'lik bir payımız var ve bu iş forumu sayesinde iş kapasitemizi artırmayı ve ikili yatırımları geliştirmeyi hedefliyoruz.”

Forumu Türkiye'den katılan Serhat Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Büyükbektaş ise bağlı oldukları meslek birliğinin bir buçuk yıl içerisinde düzenlediği 9 farklı ülkedeki iş forumuna katıldığını ve şirket olarak bu forumlardan çok memnun kaldıklarını söyledi.

Bu forumlar aracılığıyla yeni müşteriler edindiklerini belirten Gökalp Büyükbektaş, "Ben bir Karabük firmasıyım, yurt dışında firmamızı ve ülkemizi temsil etmekten dolayı gururluyuz. Farklı ülkelerde düzenlenen iş forumları çok faydalı, farklı ülkelerde katıldığımız iş görüşmelerin sonucunda yaklaşık 20 yeni müşterimiz oldu." dedi.

Tunus Sektörel Ticaret Heyeti'ne katılan firmalar arasında Ağır Haddecilik A.Ş., Akçelik Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Akkatoğlu DÇ. Sanayi İth. İhr. ve Tic. LTD. ŞTİ., BMS Birleşik Metal Sanayi A.Ş., Borçelik, Boskay, Çakıroğlu, Ekinciler Demir ve Çelik San. A.Ş., Ersoylar, Fecon Dış Ticaret, İzmir Demir Çelik San. A.Ş., Kayseri Metal Center San. ve Tic. A.Ş., İçdaş, Fer Hasır Metal ve Mak., Gazi Metal Mamulleri, Işık Çelik Sanayi, Kibar Dış Ticaret, Kocaer, Nikel Paslanmaz Çelik Sanayi, Ram Demir Çelik Sanayi, Serhat Haddecilik, Tatmetal Çelik Sanayi, Yametaş Yassı Metal Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Yolbulan Metal Sanayi gibi firmalar yer aldı. Forum kapsamında yaklaşık 1000 iş görüşmesi gerçekleştirilerek Türkiye ve Tunus arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlanması hedeflendi.

Türkiye’nin Tunus Ticaret Müşavirliği ve Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, iş forumu kapsamında Tunuslu iş insanları ile yaklaşık 1000 iş görüşmesi gerçekleştirildi. Bu görüşmelerin, Türkiye ve Tunus arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In
SteelRadar Insight - Sayı 1 (Haziran 2024)

Most read news

Netherlands restricts exports of chip manufacturing equipment

Saturday, September 7, 2024

Pakistan launches anti-circumvention investigation into products imported from China

Thursday, September 5, 2024

Steel Dynamics demands antidumping duties on US imports

Saturday, September 7, 2024

International Finance Corporation signs agreement with Indonesian steelmaker

Thursday, September 5, 2024

Iron ore prices and demand in China's steel market

Saturday, September 7, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now