9.774,49 TRY BIST 100 BIST 100
4,84 CNY CNY CNY
34,09 USD USD USD
37,94 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,50 TRY Faiz Faiz
73,86 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
30,80 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
30,80 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
90,64 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
365,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.814,59 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Tosyalı, Libya'da dünyanın en büyük DRI tesisini kuracak

Tosyalı, Libya United Steel Company for Iron and Steel Industry (SULB) ile işbirliği yaparak Libya’nın Bingazi kentinde dünyanın en büyük DRI tesisini inşa edecek.

Tosyalı, Libya'da dünyanın en büyük DRI tesisini kuracak

Tosyalı, Libya United Steel Company for Iron and Steel Industry (SULB) ile işbirliği yaparak Libya’nın Bingazi kentinde dünyanın en büyük DRI tesisini inşa edecek. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre Tosyalı, Libya Bingazi’de yeni bir küresel çelik yatırımı başlatıyor. Üç kıtada faaliyet gösteren Tosyalı, Cezayir’den başlayarak Akdeniz havzasındaki etkisini Libya Bingazi’ye kadar genişletiyor ve dünya genelindeki büyümesini sürdürüyor.

8.1 milyon ton üretim kapasitesi

Yeşil çelik üretiminde dünya çapında kendini kanıtlayan Tosyalı, yakın zamanda Türkiye, Cezayir, Senegal, Angola ve İspanya’da önemli yatırımlara imza attı.

Tosyalı ve Libya United Steel Company for Iron and Steel Industry (SULB), Libya Bingazi’de Tosyalı-SULB adı altında yeni bir şirket kurdu. Yapılan anlaşma dahilinde kurulan bu ortaklık, Bingazi’nin sanayi ve demir-çelik sektörüne önemli katkılar sağlayacak çeşitli yatırımları hayata geçirecek. Dev projede söz konusu tesisler, toplamda 8.1 milyon ton üretim kapasitesine sahip olacak. Kurulacak tesislerde, Tosyalı’nın Cezayir’deki yatırımlarında kullanılan MIDREX Flexi DRI teknolojisi kullanılacak ve temiz enerji kaynağına sahip hidrojen ile çalışabilecek. Böylelikle, tesisler, yeşil çelik üretiminde öne çıkan bir merkez haline gelecek.

Bu tesis, bölgenin ve Avrupa’nın yeşil çelik için sıcak briketlenmiş demir (HBI) ihtiyacını karşılarken; bir yandan da Tosyalı’nın dünya çapında kendini kanıtlamış bir yeşil çelik üreticisi olmasını pekiştirecek. Şirket, ihtiyaç duyulan briketlenmiş demir tedarikinin sağlanmasında global çapta aranan bir isim haline haline gelecek.
Entegre demir-çelik tesisi üç aşamalı olacak ve ilk aşamada sahip olduğu 2.7 milyon ton kapasite ile hemen yatırım çalışmalarına başlayacak.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı düzenlenen imza töreninde, "Büyük bir öngörüyle yıllar önce, öncelikli yatırım coğrafyası olarak belirleyip yatırım yaptığımız Afrika'nın Akdeniz kıyılarındaki yatırımlarımızı her geçen gün daha da büyütüyor olmanın heyecanını yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Fuat Tosyalı sözlerine şu değerlendirmeler ile devam etti:

"Lokal üretimi esas alarak bölgede yaptığımız yatırımlarda nitelikli çelik üretimine odaklanarak gittiğimiz ülkelerde katma değer yaratan, istihdam, kalkınma ve refahı esas alan bir anlayışla sadece ekonomik değil çevresel ve toplumsal anlamda da olumlu etki yaratıyoruz. Zemin etütleri ve mühendislik çalışmalarını tamamladığımız ve önümüzdeki günlerde inşaat ve montajların başlayacağı bu yeni kompleks ile nitelikli çelik üretiminde sahip olduğumuz bilgi birikimimizi ve yetkinliklerimizi Libya Bingazi'ye taşımaktan büyük bir memnuniyet duyacağız. Kuracağımız entegre tesiste, ileri teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge ile düşük karbon salımına sahip nitelikli yeşil çelik ürünleri üreterek Libya Bingazi'den Dünya çelik endüstrine yüksek kalite ve standartlarda üretim yapan bir ekosistem dönüşümüne de öncülük edeceğimize gönülden inanıyorum. Bu yatırımın her iki şirkete ve dost ve kardeş ülke Libya Bingazi'ye hayırlı olmasını diliyorum."

Libya United Steel Company for Iron and Steel Industry (SULB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Gadalla ise, "Libya Bingazi'nin sanayileşmesi ve çelik sektörünün geliştirilmesi için çok önemli bir adımı global çelik üreticisi ve yeşil çeliğin üç kıtada öncüsü Tosyalı ile bir ortaklık kurarak gerçekleştirmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bugün attığımız imzalar hem iki grubun geleceğe doğru büyük bir hamle yapmasını hem de Libya Bingazi ve Türkiye'nin ekonomik anlamda da yakınlaşmasını sağlayacaktır. Dünya çelik üretimi liginde Libya Bingazi'nin de önemli bir oyuncu olarak yer almasını sağlayacak bu yatırım, yeşil çelik ve dekarbonizasyon açısından da özel bir yere sahip olacaktır. Ortaklık için kısa zamanda aldığımız mesafe sonrasında atılan imzalarla beraber bu önemli global yatırımın her iki şirkete ve ülkeye hayırlı olmasını diliyorum" diyerek yorumlarını bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın
SteelRadar Insight - Sayı 1 (Haziran 2024)

En çok okunan haberler

Jindal India Limited, üretim kapasitesini %60 oranında artırmayı amaçlıyor

19 Eylül 2024 Perşembe

Jindal India Limited aims to increase production capacity by 60%

19 Eylül 2024 Perşembe

Kıraç Galvaniz 2 milyon euro değerinde anlaşma imzaladı

19 Eylül 2024 Perşembe

Türkiye’nin HRC ihracatı Ocak-Temmuz döneminde %146,6 arttı

19 Eylül 2024 Perşembe

SteelRadar ve Meraj Tejarat Atiyeh Steel, Ankiros fuarı'nda bir araya geldi

19 Eylül 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun