Şirkete göre bu tesis, iki yeni elektrikli izabe tesisi ile birlikte, tkH2Steel projesinin bir parçası olarak thyssenkrupp'un karbonsuzlaştırma sürecindeki ilk dönüşüm adımının merkezinde yer alacak.
Çelik üreticisi geçen ay ihalenin üç aşamada gerçekleştirileceğini söyledi
Hidrojen ihtiyacı şeffaf ve kapsamlı bir prosedürle ihaleye çıkarılıyor ve doğrudan indirgeme tesisinin 2029 gibi erken bir tarihte tamamen hidrojenle çalıştırılması hedefleniyor. İhale, Alman Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı (BMWK) ile yakın koordinasyon içinde düzenleniyor. Bakanlık, Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti ile birlikte tesis projesini ve buna bağlı hidrojen artışını yaklaşık 2 milyar € (2,2 milyar $) tutarında finanse ediyor.
Çelik üreticisine göre bu plan, tk'nın doğal gaz kullanımına erken bir aşamada son vermesini sağlarken aynı zamanda Almanya'daki hidrojen artışının da fitilini ateşleyecek. 100 hidrojen kapasiteli doğrudan indirgeme tesisi yıllık 2,5 milyon ton DRI üretim kapasitesine sahip.
Tesis kombinasyonunda ilk hidrojen kullanımının 2028 yılında gerçekleşmesi planlanıyor. Çelik üreticisi 2029 yılına kadar 5,6 terawatt saate eşdeğer yaklaşık 143.000 ton hidrojen kullanacak. Almanya'nın en büyük hidrojen tüketicisi olan tk Steel, hidrojen ekonomisinin öncüsü ve itici gücü olarak işlev göreceğini iddia ediyor.
Hidrojen hacimleri için ihale çağrısı çeşitli Alman federal hükümeti ve AB portallarında yayınlandı. İhale süreci üç aşamaya ayrılacak ve yenilenebilir yeşil veya CO2 azaltılmış mavi hidrojen üretim projeleri olan ve Duisburg'a teslimat yapabilecek tüm potansiyel hidrojen tedarikçilerine yönelik olacak.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı