Bu gelişme, firmanın iklim dostu dönüşüm yolculuğunun önemli bir parçasını oluşturuyor ve Geldermalsen, Tata Steel’in karbon nötrlüğü sağladığı altıncı tesisi olarak öne çıkıyor.
Bu başarının ardında Tata Steel’in Avrupa’daki Downstream Europe iş birimi yer alıyor. Şirketin bu biriminde faaliyet gösteren diğer tesisler arasında Naantali (Finlandiya), Halmstad (İsveç), Gelsenkirchen (Almanya) ve Maastricht (Hollanda) gibi önemli lokasyonlar da yer alıyor. Bu tesisler, kapsam 1 ve 2 emisyon kategorilerinde karbon nötrlüğüne ulaşarak çevresel sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar atmış durumdalar. Downstream Europe iş birimi, Ijmuiden'deki ana çelik üretim tesisinden gelen çeliği işleyerek bu süreçte karbon emisyonlarını minimize etmeye çalışıyor.
Tata Steel Nederland yönetim kurulu üyesi Gunilla Saltin, şirketin sadece büyük çaplı projelerle değil, aynı zamanda daha küçük çaplı operasyonlarında da sürdürülebilirlik odaklı dönüşüm gerçekleştirdiğini belirtti. Saltin, özellikle alt akış operasyonlarının sürdürülebilirlik potansiyeline dikkat çekerek, bu lokasyonların yaklaşık üçte birinin halihazırda iklim açısından nötr hale geldiğini ifade etti. Tata Steel, tüm operasyonlarını tamamen karbon nötr hale getirmek için çalışmalarını hızlandırıyor.
Ancak şirket, geçtiğimiz ay kötüleşen piyasa koşulları nedeniyle maliyet azaltıcı önlemler almak zorunda kaldığını da açıkladı. Bu, hem çevresel hedeflere ulaşma yolunda önemli bir adım atmaya çalışan bir şirketin, aynı zamanda ekonomik zorluklarla nasıl başa çıktığını gösteriyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı