85. İzmir Enternasyonal Fuarı, alanlarında tecrübe ve başarı kazanmış kişileri, Makrofon etkinliğinde ziyaretçiler ile bir araya getiriyor. Makrofon'un ilk konuğu olan Folkart Yapı Kurumsal Gelişim Ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Emre Reçber, inovasyon alanındaki sunumuyla ziyaretçilerinin beğenisini topladı. İnovasyonun 'yenileşim' anlamının yanında sürekliliği olan bir faaliyet olduğuna dikkat çeken Reçber, inovasyonu, 'birşeyleri değiştirme hayalinin kişiye verdiği motivasyon' olarak nitelendirdi. Reçber, “İnovasyondaki en temel nokta ve bariyer, geleneksel kalıpları kırmaktır. Folkart olarak bizde, geleneksel kalıplardan farklı, gelişmiş teknolojilerle donanmış yeni yaşam alanları kuruyoruz. Fuar için belirlediğimiz slogan gibi, İzmir için gelecek diyoruz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ve Folkart'ın ana sponsoru olduğu 85. İzmir Enternasyonal Fuarı, birbirinden renkli etkinliklerin yanı sıra alanında başarı kazanmış kişileri de vatandaşlarla buluşturuyor. Kültürpark, 2 No'lu Hol'de düzenlenen Makrofon Söyleşileri ile sohbetin yine adresi olacak. Geleceğe adım atan, alanında tecrübe ve başarı kazanmış kişilerin ziyaretçilerle buluşmasının amaçlandığı Makrofon Söyleşileri'nin ilk konuğu Folkart Yapı Kurumsal Gelişim Ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Emre Reçber oldu.
'En büyük güç bilgidir'
Dünya'nın 20 yıl öncesine göre 47 kat daha hızlı geliştiğini ve bu gelişmede yeni teknolojilerin de etkisi olduğunu belirten Folkart Yapı Kurumsal Gelişim Ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Reçber, “Artık hayatlarımıza giren ve çoğumuzun birer parçası olduğu sosyal medya, yapay zeka, sanayi 4.0 gibi kavramların insanı değiştirdi ve dönüştürdü. Hayatlarımızı daha da kolaylaştırmak için artık 2 nesnenin kendi arasında iletişime geçmesini istiyoruz. Evrimle birlikte insan da sürekli değişiyor ve gelişiyor. İşte inovasyon'da burada ortaya çıkıyor. 21. yüzyılda en büyük güç, zenginlik ve para kaynağı olarak tanımlanan bilgi oldu. Özellikle digital teknolojilerde ne kadar çok güçlü olduğunun farkındayız. Bu yeni süreçte birşeyleri değiştirme hayalinin kişiye verdiği motivasyonu da inovasyon olarak tanımlıyorum” dedi.
İnovasyon süreklilik arz eder
Yaklaşık olarak 1,5 yıl önce İzmir'e taşındığını ve öncesinde İzmir'i hiç bilmediğini anlatan Reçber, “İzmir hakkındaki bilgileri internetteki forum sayfalarından edindik. Sonrasında bütün her şeyi düşünerek evimizi tutacağımız semti belirledik ve uygulama inovasyonu gps'le de taşındık. Artık dünya böyle bir süreçte ilerliyor. İnovasyon, yeni veya iyileştirilmiş ürün, hizmet veya üretim yöntemi geliştirmek ve bunu ticari gelir elde edecek hale getirmek için yürütülen tüm süreçleri kapsar. Yeni veya iyileştirilmiş ürün, hizmet veya üretim yöntemi geliştirme, yeni düşüncelerden doğar. İnovasyon sürekliliği olan bir faaliyettir. Doğru inovasyon yönetimiyle rekabette avantaj, müşteri memnuniyetinde artış, kalitede artış ve hatasızlık, verimlilikte de ciddi bir pozitifite elde etmek mümkündür. Zaten inovasyon tamamen bunlar için yapılıyor. İnovasyon çok önemli ve her şey değişip, dönüşürken ülke olarak bu trende yer almamız gerekiyor. Bunun için sürekli koşuyoruz. Akla gelen şeyleri sistematik olarak toplamazsak bir işe de yaramıyor. Bunun dışında her şey inovasyon değildir” diye konuştu.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı