Bu işlem yerli hammadde tüketen tekstil sektöründe tepkiyle karşılanmıştı. O günden bu yana Rekabet Kurumu tarafından inceleme sürüyordu. Son alınan ‘olur’ kararına karşılık, Sabancı Holding Sasa’yı ‘tekel olma’ endişesinden dolayı tartışma konusu olan yabancı bir yatırımcı yerine Erdemoğlu Holding’e satış kararı aldı. Sasa’ya bir grup Türk tekstilci de birlikte ‘alım’ teklifi vermişti.
40 milyon $ kârlı
Sasa’daki payını 62 milyon dolara Indorama’ya satmaktan vazgeçen Sabancı Holding, aynı payı 102 milyon dolara Erdemoğlu Holding’e sattı. Satış işlemi böylece 40 milyon TL daha yukarıdan gerçekleşti. Sasa’nın sermayesi 216 milyon lira, piyasa değeri ise 443 milyon lira seviyesinde bulunuyor. Şirketin hisselerinin devir işlemi düzenleyici kurumlardan alınacak izinlerden sonra gerçekleşecek.
49 yıldır Adanalı
Sasa, 1966 yılında Adana’da kuruldu ve faaliyetlerini hala bu şehirde yürütüyor. Şirket, uzun yıllar değişik petrokimya ürünlerinin -mesela pet şişe- üretiminde ilki gerçekleştirdi.
Kuruluşu 1970 yılına dayanan Sasa’nın yeni patronu Erdemoğlu Holding, halı, mobilya, ev tekstili, iplik ve lojistik alanlarında faaliyet gösteriyor. Grubun öne çıkan markaları arasında Merinos, Dinarsu ve Boğaziçi Halı bulunuyor. Grup tesislerinde son teknoloji makinelere ve sistemler kullanarak inovatif ürün geliştirme tarafında pazarda iddiasını koruyor.
kaynak: milliyet
tarih: 14.01.2015
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı