Hübschen, Saarland'daki çelik endüstrisinin 150.000-200.000 mt/yıl hidrojen ihtiyacını karşılayabileceğini, 100.000 mt/yıllık talebin ise diğer endüstrilerden gelebileceğini söyledi.
Hübschen, "Pek çok şirket şu anda üretimlerini gaz bazlı ısıtmadan ya da gaz bazlı diğer işlemlerden elektrifikasyona ya da hidrojene geçirmeyi düşünüyor. Teknolojik kısıtlamalara bağlı olarak, hidrojene geçiş çok daha küçük bir yatırımdır, çünkü tüm fırını değil, sadece brülör teknolojisini değiştirmeleri gerekir," dedi.
Saarland, çelik sektörünün yenilenebilir enerji kaynakları, gaz şebekeleri ve diğer potansiyel hidrojen kullanıcılarıyla entegre olarak operasyonlarını karbonsuzlaştırma yolunda nasıl ilerlediğine dair bir vaka çalışması sunuyor.
Eyalet, her ikisi de holding şirketi Stahl-Holding-Saar'a (SHS) ait olan Saarstahl ve Dillinger çelik tesislerine ev sahipliği yapıyor.
Şirket sunumuna göre SHS, yıllık 5 milyon mt üretimiyle hacim bakımından Almanya'nın dördüncü büyük çelik üreticisi konumunda.
Hübschen, SHS'nin Dillinger'de büyük miktarlarda hidrojen kullanacak 2,5 milyon mt/yıl doğrudan indirgenmiş demir tesisi planladığını söyledi.
Hübschen, değer zinciri boyunca hidrojen projeleri geliştirmeye odaklanıldığını, arz ve talebi ulusal ve sınır ötesi olarak birbirine bağlayacak bir altyapı kurulduğunu ve çelik fabrikalarının bölgedeki yenilenebilir hidrojen için başlıca alıcı olacağını söyledi.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı