İzmir'deki sağlıklı yapı stoğunun yüzde 15 - 20 seviyelerinde olduğunu belirten Nasır,
“Dönüşüm, özellikle nüfus yoğun bölgelerde başlamalı. Yeni yapılacak binalar da, çevresiyle bütüncül ve sosyal donatılarla birlikte planlanmalı” dedi.
Sanayileşmeyle birlikte kent nüfusu yoğunluğunun fazlalaştığını ve Türkiye'de gerekli planlamaların zamanında yapılmamasıyla birlikte gecekondulaşmanın da arttığını dile getiren Necip Nasır, “Bir devrim niteliği taşıyan 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası ile birlikte yerel yönetimlere büyük iş düşüyor. Bölgesini en iyi tanıyan ve halkın ihtiyaçlarını bilen ilçe belediyeler de, gerekli planlamaları ivedilikle yapmalı” diye konuştu.
MÜFED Başkanı Necip Nasır sözlerine şöyle devam etti: “İzmir, bilindiği gibi birinci derece deprem bölgesi. Kentin yüzde 85'i dönüşüme muhtaç. Yarın bir gün deprem olduğu zaman yaşanacak can ve mal kayıplarının vebalini kimse taşıyamaz. Bunların önüne geçmek için kentsel dönüşüm mutlaka uygulanmalı”
Kentsel dönüşümle elde edilecek yeni arsaların, sadece bina olarak değil, yeni yollar ve yeşil alanlarıyla bir bütün olarak planlanması gerektiğine dikkat çeken Nasır, bunun tüm kent aktörlerinin bu konuda tek ses olarak aynı amaç için çalışmasıyla mümkün olacağını da sözlerine ekledi.
İzmir Kordon Rotary Kulübü Başkanı Halil Erdem de, katılımlarından ötürü MÜFED Başkanı Necip Nasır'a teşekkürlerini sundu.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı