Çelik İhracatçıları Birliği'nin sektörün Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını yürütmek üzere kurduğu MATİL (Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları) A.Ş, TÜRKAK'tan TSE EN ISO/IEC 17025:2012 standardına göre akredite laboratuvar oldu. Böylece Türk çelik sektörünün ilk bağımsız ve tarafsız merkezi olan "Çelik Test ve Araştırma Merkezi” projesini üstlenen MATİL'in çelikler ve kömürler için 40 adet ulusal ve uluslararası standarda göre yaptığı 24 farklı deney metodundaki test ve analizlerin uluslararası alanda kabul edilirliği de tescillendi.
Çelik İhracatçıları Birliği'nin Ar-Ge, inovasyon, teknoloji geliştirme, akredite laboratuvar hizmetleri, ürün uygunluk değerlendirmesi ile mesleki ve teknik eğitim alanlarında faaliyet göstermek üzere kurduğu Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları (Matil) A.Ş., Türkiye Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) 17025 standartına göre akredite laboratuvar olmak için onayı aldı ve teknik yeterliliğini ispatladı. Böylece MATİL tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde kurulan Çelik Test ve Araştırma Merkezi'nde çelikler ve kömürler için 40 adet ulusal ve uluslararası standarda göre yapılan 24 farklı deney metodundaki test ve analiz ile bunlara ait raporlar uluslararası alanda da kabul görecek.
MATİL, laboratuvar akreditasyonu ile yeterliliğinin resmi olarak tanınmasını sağlayarak; müşterilerinin, tüm taraflara karşı ürünlerinin akredite deney ve analiz sonuçlarını sunmasına ve belgelendirmesine imkân verecek. Ticarette teknik engellerin kaldırılmasına katkıda bulunarak, firmaların ticaretini yavaşlatan ve ek masraf çıkaran deney ve analiz tekrarları da ortadan kaldıracak.
Türk çelik sektörünün ilk bağımsız ve tarafsız Ar-Ge ve teknoloji organizasyonu olan Çelik Test ve Araştırma Merkezi: mekanik test, kimyasal analiz, mikroyapı, ürün ve malzeme karakterizasyon hizmetleri sunarak başta çelik olmak üzere çelik kullanan ana sektörlerin ve metaller sektörünün gelişimine katkı verecek. Merkez bünyesinde sunulan hizmetler, sektör firmalarının ihracatta karşılaştığı belgelendirme ve test zorunluluğu gibi tarife dışı teknik engellerin ortadan kaldırılmasına da olanak sağlayacak.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı