Mishra'nın konuşması, Liberty Steel'in çelik sektöründe öncü rolünü ve sürdürülebilirlik odaklı stratejilerini vurguladı. Mishra, şirketin çelik üretimindeki ana sektörlerini ve pazarlarını anlatırken, GREENSTEEL ve CN30 dönüşüm planlarının sektördeki önemini vurguladı.
Liberty Steel'in karbon nötr olma hedefini 2030 yılına kadar gerçekleştirmeyi amaçladığını belirten Mishra, bu hedefe ulaşmak için çelik hurda geri dönüşümünü yenilenebilir enerji ile birleştireceklerini ve çığır açan teknolojileri kullanacaklarını ifade etti.
Özellikle, hidrojenin çelik üretimindeki rolünü vurgulayan Mishra, Galati bölgesinde hidrojen kullanımının avantajlarına işaret etti. Ayrıca, çelik üretim süreçlerinde hidrojenin merkezi bir rol oynayacağını belirtti.
Liberty Galati'nin GREENSTEEL programının detaylarını paylaşan Mishra, 1 milyar Euro'ya varan yatırımın tesisin modernizasyonunu ve yenilenebilir enerji portföyünün oluşturulmasını sağlayacağını açıkladı.
Ayrıca, yenilenebilir enerji kapasitesinin geliştirilmesi için yapılan çalışmalara da değinen Mishra, GREENSTEEL Akademisi'nin sektördeki becerilerin geliştirilmesine ve gençlerin çelik sektörüne katılımını teşvik etmeye odaklandığını belirtti.
Mishra'nın konuşmasında vurguladığı en önemli noktalardan biri de, Liberty Galati'nin GREENSTEEL yol haritasının, hidrojenin endüstrinin karbonsuzlaştırılmasında kritik bir rol oynadığına dikkat çektiği oldu.
Liberty Steel'in çelik sektöründeki liderliğini ve sürdürülebilirlik odaklı stratejilerini benimseyerek, çevresel, ekonomik ve sosyal açılardan sürdürülebilir bir gelecek için önemli adımlar attığı vurgulandı.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı