Dudelange tesisinin daha önce 300 olan işgücünün yaklaşık 150 kişiye düştüğü, kalan 150 çalışanın ise tesiste temel bakım işleriyle uğraştığı duyuruldu.
Şirketin yıllarca süren faaliyet durgunluğu, geciken maaş ödemeleri ve sonuçsuz kalan yatırımcı arayışlarının ardından iflasın kaçınılmaz hale geldiği vurgulandı. İşçi sendikaları, tesisin iki yıldan uzun bir süredir ne üretim ne de satış yaptığını ve maaşların sadece Liberty Steel'in ana şirketinin sağladığı destekle ödendiğini bildirdi.
Üretimin durması, yeni bir sahip, yeterli hükümet desteği sağlanamaması ve stratejik yatırımcı bulunmaması nedeniyle şirketin dış yönetim altına girme olasılığı önceden bildirilmişti. Lüksemburg hükümetinin, özel bir yatırımcıya satış amacıyla şirketin kontrolünü devralma önerisinin, Liberty Steel tarafından finansal krizi çözmek için yeterli olmadığı gerekçesiyle reddedildiği bildirildi.
Avrupa çelik piyasasındaki durgunluğun koşulları ile de birlikte Liberty Steel, Dudelange ve Liège tesislerini devralmaya istekli alıcı veya yatırımcı bulmada zorluk yaşadı.
Liberty Steel, Dudelange ile birlikte Liège ve Magona tesisini de satmayı planladığını duyurdu. ArcelorMittal'in 2019'da Doğu Avrupa varlıklarını satın almasından sonra Liberty Steel’in 140 milyon euroluk borcu nedeniyle bu durum daha da zorlaştı. Borç nedeniyle, Londra'daki son mahkeme kararıyla Liberty Steel'in Doğu Avrupa bölümünü yönetime alma hakkının ArcelorMittal'e verildiği duyuruldu.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı