9.975,61 TRY BIST 100 BIST 100
4,85 CNY CNY CNY
34,01 USD USD USD
37,97 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,09 TRY Faiz Faiz
74,61 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
31,05 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,37 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
92,73 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
365,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.840,89 TRY Altın(gr) Altın(gr)

''KKTC Su Temin Hattı Projesi'nde Kullanılacak Borular Ülkemizden Temin Edilebilecekken Daha Pahalıya İthal Edilmesi Kabul Edilemez''

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) Başkanı Ahmet K. Erciyas, ''KKTC Su Temin Hattı Projesi'nde kullanılacak boruların ülkemizden rahatlıkla temin edilme imkanı varken, Çin'den daha pahalıya ithal edilmesi kabul edilemez'' dedi.

''KKTC Su Temin Hattı Projesi'nde Kullanılacak Borular Ülkemizden Temin Edilebilecekken Daha Pahalıya İthal Edilmesi Kabul Edilemez''

"Asrın Projesi'' olarak tanımlanan KKTC Su Temin Hattı Projesi'nde, Çin'den ithal edilen boruların kullanılacağına yönelik haberler nedeniyle Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) Başkanı Ahmet K. Erciyas, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Erciyas, söz konusu durumun Başbakanlığın, kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilecek mal alımlarına ilişkin uygulamalarda yerli ürün kullanılması ile ilgili 28046 sayılı genelgesine aykırı olduğunu belirterek, ''Projede kullanılacak borular ülkemizden temin edilebilecekken daha pahalıya ithal edilmesi kabul edilemez'' ifadelerini kullandı.

Alaköprü Barajı ile Anamur arasında yapılacak su iletim hattında kullanılacak dökme demir boruların muadili olan çelik boruların, Türkiye içinden rahatlıkla temin edilebileceğini ve maliyetinin daha düşük olduğunu vurgulayan Erciyas, barajlardan gelen su iletim hatlarında bugüne kadar işletme güvenliğine ve uzun ömre sahip olan çelik borular kullanılırken bu projede dökme demir boruların kullanılmasının da dikkati çeken bir diğer husus olduğunu ifade etti.

Türkiye çelik boru sanayinin yaklaşık 4 milyon tonluk üretimiyle Avrupa'da birinci ve dünyada ise beşinci sırada yer aldığını belirten Erciyas, şunları kaydetti:

''Üretiminin yaklaşık yüzde 40'ını 140'tan fazla ülkeye ihraç eden Türkiye çelik boru sanayi, Bakü-Tiflis-Ceyhan, Mavi Akım ve Melen Projesi gibi ulusal ve uluslararası birçok enerji ve su iletim hattı projelerinde yer alarak kalitesini ve yetkinliğini kanıtlamıştır. Son yıllardaki teknolojik gelişmelere de paralel olarak üretilen Türk çelik borularının kullanıldığı iletim hatları, korozyona dayanıklı iç ve dış kaplama ve ilaveten yapılan katodik koruma yöntemi sayesinde yüz yıla kadar sorunsuzca hizmet verebilmektedir.

Küresel piyasalarda büyük bir rekabet içerisinde olduğumuz Çin'den, bizim fiyatlarımızdan daha yüksek fiyatlarla boru ithal edilmesi kabul edilecek bir durum değildir ve bu durumu anlamak da mümkün değildir.''
   

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın
SteelRadar Insight - Sayı 1 (Haziran 2024)

En çok okunan haberler

ArcelorMittal Kryvyi Rih, yüksek maliyetler ve küresel talep düşüşüyle mücadele ediyor

20 Eylül 2024 Cuma

Avrupa HRC piyasasında ekonomik durgunluk ve stok fazlası krizi devam ediyor

20 Eylül 2024 Cuma

Türkiye, İtalyan metal işleme ve döküm teknolojisi firmaları için geniş bir pazar sunuyor

20 Eylül 2024 Cuma

AB, Ukrayna'ya 35 milyar euroya kadar kredi sağlayacak

20 Eylül 2024 Cuma

Bakan Kacır: Çelik sektöründe Türkiye'nin gücüne güç katacağız

20 Eylül 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun