KIT Kimyasal Teknoloji ve Polimer Kimyası Enstitüsü'nden (ITCP) Alman Profesör Olaf Deutschmann önderliğindeki araştırma ekibi, çelik üretim endüstrisinde devrim niteliğinde bir gelişme sağladı. Yeni geliştirilen hidrojen teknolojisi, çelik şirketlerinin karbon ayak izini azaltma potansiyeli taşıyor ve küresel iklim değişikliği mücadelesine önemli bir katkı sunması bekleniyor.
Deutschmann'ın, bu çığır açan teknolojinin dünya genelinde çelik şirketleri tarafından benimsenmesinin uzun zaman alabileceğini ifade ettiği bildirilirken, mevcut iklim krizi karşısında hızlı ve etkili eylemlere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü (KIT) ve Almanya SMS Group araştırmacıları, yüksek fırın teknolojisinin modernize edilmesine dayanan bu yeni sürecin, orta düzey yatırımlar ile karbon ayak izini %2-%4 oranında azaltma potansiyeline sahip olduğu belirlendi.
Geleneksel tesisler için de uygun maliyetli olan bu teknoloji, küresel bağlamda CO2 emisyonlarını düşürmeye yönelik umut verici bir çözüm sunuyor. Çelik üretim süreçlerini modernize ederek, çevre dostu yaklaşımlarla endüstriyel sürdürülebilirliği artırmak, araştırma ekibinin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı