9.936,76 TRY BIST 100 BIST 100
33,95 USD USD USD
37,74 EUR EUR EUR
4,82 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,36 TRY Faiz Faiz
72,78 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,74 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
28,74 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
91,32 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
373,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.753,33 TRY Altın(gr) Altın(gr)

İZTO’nun 2019 Bütçesi 72,5 Milyon TL

İZTO’nun yeni yıl bütçesi 72 milyon 500 bin lira olarak onaylandı

İZTO’nun 2019 Bütçesi 72,5 Milyon TL

İzmir Ticaret Odası (İZTO) 2019 bütçe görüşmesi ve Aralık ayı Meclis Toplantısı İZTO Meclis salonunda yapıldı. İzmir Ticaret Odası’nın 2019 yılı toplam bütçesinin 72 milyon 500 bin TL olarak açıklandığı toplantısında konuşan Başkan Özgener, 2018 yılı ekonomisinin genel değerlendirilmesini yaparken 2019’dan neler beklediklerini anlattı.
İhracat rakamlarına da kısaca değinen Özgener, 2019’da ihracatla ilgili güzel haberlerin olduğunu söyledi. Özgener, “Kasımdaki 15,5 milyar dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek Kasım ayı ihracatına ulaşıldı.  Bölgemizde ise 7 bin Egeli ihracatçı, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla bu başarıya katkıda bulundu. İhracatımızı artırmak için 2019’a dair güzel haberler var. Ticaret diplomasisinin hızlandırılacağı, daha fazla alım heyeti düzenleneceği, Eximbank desteklerinin arttırılacağı pazarların çeşitlendirileceği konusunda demeçler veren Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ı canı gönülden destekliyoruz” şeklinde konuştu

“VERGİ ALINMASIN”

2018 yılı başından bugüne enerji ve kredi maliyetlerinin çok yükseldiğini dile getiren Özgener, “Enflasyon ve faiz oranları da ciddi oranlarda arttı. 2019 yılı içinde bu konuda da olumlu gelişmeler yaşamayı ümit ediyoruz. İş dünyamızın sıkıntılarından birisi olan istihdam üzerindeki vergi yüklerine de çözüm getirilmesini talep ediyoruz. Şu anda OECD ortalamasına göre yüksek istihdam maliyetlerine sahibiz. Asgari ücret üzerinde işverene düşen SGK prim ve vergi  payı oldukça yüksek.  TOBB Başkanımızın açıklamasını aynen destekliyor ve her zaman savunduğumuz gibi asgari ücretten vergi alınmaması gerektiğini düşünüyoruz.  Bu kapsamda 2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini de devlet üstlenecek. Bu destekleri için kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

2019 ÇALIŞMA PROGRAMI

Odanın 2019 yılı çalışma programı ve bütçesinin birinci bölüm başlığının “Dünya Ekonomisindeki Yeni Eğilimler ve Türkiye’nin Konumu”, ikinci bölüm başlığının “Kurumlararası İşbirliği ile İzmir Ekonomisi Çok Daha Güçlü” ve üçüncü bölüm başlığının ise “İzmir Ticaret Odası Yeni Hizmet Anlayışıyla Üyelerine Güç Veriyor” olduğunu belirten Özgener, ihracat destek ofisi, tarıma dayalı ihtisas OSB kuruluşu, üyelere yönelik ihtisas sitelerinin oluşturulması: atölye kentler ve organize sanayi bölgeleri, mobilya OSB ve matbaa, ambalaj ve kağıt OSB, İzmir Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, yerel lezzetler için gurme köyü, coğrafi işaret tescil projeleri, veri bankaları, festivaller kenti İzmir, uluslararası işbirliği projeleri gibi pek çok projeye ilişkin çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi.
İzmir’in spor ekonomisinden daha fazla pay alması ve spor branşlarında başarıların artması için destek vereceklerini de belirten Özgener, şöyle konuştu:
"Üyelerimizin dünya pazarlarında rekabet edebilmesi, dış pazarlara açılabilmesi ve ihracatını artırması için kamu fonlarının kullanılmasından fuar desteklerine kadar pek çok desteği sağlayacağız.”

"HEDEF, YIL SONUNU 15 MİLYON ARTI İLE KAPATMAK"

Özgener, yıl sonunda bütçeyi 15 milyon artı ile kapatmayı hedeflediklerini kaydederek, "Titiz bir çalışma yaptık. Bizim yönetimimizin ilk bütçesi. Biz göreve geldiğimizde eksi bakiyede bir oda teslim aldık. Bizim hedefimiz 2019 un sonunda 15 milyon artı ile sene sonunu kapatmak. Bizim gelir artışımız buna yönelik olacak" dedi.
Konuşmaların ardından İZTO'nun 2019 bütçesi onaylandı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın
SteelRadar Insight - Sayı 1 (Haziran 2024)

En çok okunan haberler

Hollanda, çip üretim ekipmanlarının ihracatını sıkılaştırıyor

6 Eylül 2024 Cuma

Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

7 Eylül 2024 Cumartesi

Türkiye ve Mısır arasında 17 anlaşma imzalandı

4 Eylül 2024 Çarşamba

Bakanlar ulaşımın geliştirilmesi için İstanbul'da buluştu

1 Eylül 2024 Pazar

Enflasyon muhasebesine ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı

31 Ağustos 2024 Cumartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun