9.975,61 TRY BIST 100 BIST 100
4,84 CNY CNY CNY
34,04 USD USD USD
37,99 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,09 TRY Faiz Faiz
74,61 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
31,05 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,37 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
92,73 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
365,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.840,89 TRY Altın(gr) Altın(gr)

İzmir'den Avrupa'ya Direkt Uçuş Müjdesi

İTO Meclisi'ne konuk olan THY Genel Müdürü Temel Kotil, 2016 yazından itibaren Avrupa'nın üç kentine İzmir'den doğrudan uçuşları başlatacaklarını söyledi. Kotil, "İzmir, turizm için önemli potansiyele sahip" dedi

İzmir'den Avrupa'ya Direkt Uçuş Müjdesi

Tük Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İzmir'in yeni aktarma merkezi olacağını ve ilk olarak üç Avrupa ülkesine doğrudan uçuşlar gerçekleştireceklerini söyledi.

İlginin farkındayız

İzmir Ticaret Odası'nın Ağustos ayı olağan Meclis toplantısına konuk olan THY Genel Müdürü Temel Kotil, İzmir iş dünyasının yıllardır beklediği müjdeyi verdi. İzmir'den THY'nin direkt uçuş yapması konusunda Başkan Ekrem Demirtaş ve üyelerin ısrarlı soruları karşısında İzmir'e sıra geldiğini belirten Kotil, "Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları doldu. Artık yükü kaldırmıyor. Sadece Atatürk Havalimanı'ndan günde 600 iniş kalkış yapılıyor. Bu nedenle İzmir'e sıra geldi" dedi.


Sun Ekspres'in bu eksiği kapatmaya çalıştığını kaydeden Kotil, "Sun Express bizim alt şirketimiz. Avrupa'da birçok noktaya uçuyor. Onu tamamlatıcı seferler koymak istiyoruz. İzmir yurtdışından çok yolcu alıyor. Şu anda Avrupa'dan da birçok havayolu da uçuyor.

İzmir'de büyük bir potansiyel var, bunun farkındayız. Bizim için en önemli pazarlar Almanya, Fransa ve İtalya oluyor. Buradan onları başlatmayı düşünüyoruz. 2016'nın yaz döneminde seferler başlar, o da Nisan ayı olur. Biz İzmir için gerçekten çok ciddi çalışıyoruz. Şirket olarak projeler yapıyoruz. İstanbul'a Hub yapalım diyorduk; bitirdik onları. Şimdi sıra İzmir'e geldi. İzmir gerçekten önemli bir şehir. Diğer havayolları tarafından bu kadar ilgi görmesi bizim de dikkatimizi çekiyor" dedi.

Sağlık turizmi için

Sağlık turizmine de büyük önem verdiklerini kaydeden Kotil şunları söyledi: "Bu konuda dersimizi iyi çalışıyoruz. Yabancı hastaların Türkiye'ye getirilme projesi var. Bakanlığın projesinde gelen bilet fiyatlarının bir kısmını sübvanse ediliyor. Bunu sadece THY'ye değil tüm havayollarına yapıyor. Biz ise yıllardır sağlık turizminde çalışıyoruz. Sağlık turizmin merkezinde hastaneler ve doktorlar yer alıyor.

Türkiye'deki sağlık tesisleri doktorlarıyla marka zaten. Biz ne yapıyoruz? Hastanın gelmesinde problem olabilir, olmayabilir, onlara bir paket sunuyoruz. Onlardan servis ücreti almıyoruz, bilet değişim ücreti almıyoruz, özel yemek sağlayabiliyoruz. Bunu sağlık kuruluşlarıyla tek tek yapıyoruz. Onun için ben İzmir'deki sağlık kuruluşlarını, sağlık turizmi yetkililerini İstanbul'a davet ediyorum"

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, "THY'nin desteğiyle İzmir bir dünya kenti olacaktır. Daha çok yatırımcı gelecek kruvaziyer, kongre, sağlık turizmi gibi turizmin her çeşidi gelişecektir. Ama direkt uçuşlar olmazsa olmaz. Özetle biz Türkiye'nin ikinci Hub (aktarma) merkezi olmasını istiyoruz" dedi. 

KAYNAK:YENİASIR.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın
SteelRadar Insight - Sayı 1 (Haziran 2024)

En çok okunan haberler

Konut fiyat endeksi ağustos ayında reel olarak düşüş gösterdi

17 Eylül 2024 Salı

Türk müteahhitler ENR 250 listesinde 43 firmayla dünya ikincisi oldu

16 Eylül 2024 Pazartesi

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı temmuz ayında yıllık yüzde 3,4 arttı

16 Eylül 2024 Pazartesi

TÜİK: Temmuz ayında işsizlik oranı yüzde 8,8'e geriledi

10 Eylül 2024 Salı

Hollanda, çip üretim ekipmanlarının ihracatını sıkılaştırıyor

6 Eylül 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun