Tehlikeli iş yerlerinde işçilerin güvenliğini sağlamada olmazsa olmaz ekipmanlardan baret ve koruyucu başlıklar için geçen yıl 34 ülkeden ithalat gerçekleştirdi. İthalatın parasal büyüklüğü 11,3 milyar doları buldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri kapsamında tehlikeli iş yerlerinde görev yapan işçilerin kullanması zorunlu olan baret ve koruyucu başlıklar önemli bir dış ticaret kalemini oluşturuyor.
Baret ve koruyucu başlık temini için geçen yıl 34 ülkeden ithalat yapıldı. Bu ithalat karşılığında 11 milyon 344 bin 315 dolar ödendi. Baret ve koruyucu başlık alınan ülkelerin başında Çin geliyor. Çin'den ithal edilen bu ekipmanlar için geçen yıl yapılan harcama 5 milyon 398 bin 719 doları buldu.
Bu ekipmanların ithalatında ikinci sırada İtalya geliyor. İtalya'ya geçen yıl baret ve koruyucu başlıklara karşılık 1 milyon 403 bin 708 dolar ödeme yapıldı.
Almanya'da bu alanda yapılan ithalatta önde gelen ülkeler arasında yer alıyor. Bu alanda Almanya'dan yapılan ithalatın parasal karşılığı 1 milyon 289 bin 411 dolar oldu.
Baret ve koruyucu başlık ithalatında önde gelen bir başka ülke Polonya oldu. Polonya'ya bu ekipmanların ithalatı için 671 bin 302 dolar ödendi.
Japonya da bu ekipmanların ithal edildiği ülkeler arasında yer aldı. Japonya'ya söz konusu ekipmanların ithalatı için 618 bin 361 dolar ödeme yapıldı.
İsveç ise bu alanda 516 bin 250 dolarlık ithalat rakamıyla en fazla tercih edilen ülkeler arasında yer aldı.
Baret ve koruyucu başlık ithal edilen ülkeler arasında Güney Kore, Tayvan, Vietnam, Afganistan, Pakistan, Tunus ve Hırvatistan bulunuyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı