Avrupa Birliği'nin hurda metal sevkiyatlarına getirmeyi planladığı kısıtlamalar, Hindistan'ın çelik sektörünü büyütme çabalarını zorlaştırmaktadır. Hurda metal, çelik üretim sürecinde kullanılan kirletici hammaddelerin yerine kullanılarak çevresel etkileri azaltmayı hedefleyen ülkeler tarafından tercih edilmektedir. Hindistan, nispeten küçük bir tüketici tabanı nedeniyle yeterli hurda metal kaynağına sahip olmadığı için hurda metal ithal etmektedir. Ülke, çelik üretim kapasitesini on yıl içinde 300 milyon tona katlamayı hedeflemektedir.
Hindistan'daki çelik üreticileri, Avrupa Birliği'nin hurda metal sevkiyatlarına getirdiği kısıtlamaların yanı sıra Çin'in hurda metal ihracatını sınırlamasının ardından gelişen atık sevkiyat kurallarını yakından takip etmektedir. Hindistan Malzeme Geri Dönüşüm Derneği Başkanı Sanjay Mehta, bir röportajında, "Her ülke, döngüsel ekonomi nedeniyle kendi hurda metalini koruma eğiliminde olacaktır" dedi.
Hurda metal ithalatının azalması, çelik üretiminde kullanılan hammaddenin tedarikini etkilemektedir. Hindistan, hurda metal kaynaklarına daha fazla yatırım yaparak kendi hurda metal üretimini artırmayı ve böylece çelik üretim kapasitesini hedeflerine uygun şekilde genişletmeyi planlıyor.
Hindistan, Türkiye'den sonra Avrupa'nın en büyük hurda metal varış noktasıdır. Ayrıca, sanayi grubuna göre geri kalanını ABD, Orta ve Güney Amerika, Asya ve Orta Doğu'dan satın almaktadır. Hindistan'ın demirli hurda metal tüketimi on yılın sonuna kadar %50 artarak 60 milyon tona yükselecek ve ithalat miktarı yaklaşık 20 milyon tona çıkacak. Hindistanlı uzmanlar, ülkenin geri dönüşüm altyapısının şu anda eski araçların düşük sayısı nedeniyle sınırlı olduğunu ve artan talebi karşılamak için ithalata güvenmeye devam edeceğini belirtiyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı