Uzun bir süredir, Hindistan sadece Türkiye'nin arkasında bulunan büyük bir küresel hurda ithalatçısıydı.
Bu, önümüzdeki yıllarda değişebilecek yeni bir politika duyurusunun herhangi bir göstergesidir.
Hindistan'ın çelik bakanı Chaudhary Birender Singh, geçenlerde bakanlığının kuzey ve batı Hindistan'ın çeşitli yerlerinde hammadde olarak hurda kullanan çelik fabrikaları kurma önerisinde bulunduğunu söyledi.
Hükümetin beklentisi, önümüzdeki birkaç yıl içinde, ülkede mevcut toplam hurda miktarının % 44'ü Cammu ve Keşmir, Pencap, Haryana ve Delhi eyaletlerinin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilmesidir. Çelik üretimi için ana madde olarak hurda kullanılacak.
Bakan, Hint hükümetinin atık ürünlerini verimli amaçlar için geri dönüştürme çabalarının şu an çelik üretiminin temel hammaddesi olan demir cevherinin % 65'inden tasarruf sağlayacağını söyledi. Hindistan hükümeti, çelik tesisleri için demir cevheri yerine hurda kullanma fikrinden ödün vermiyor.
Söz konusu hurda bazlı çelik fabrikaları, hükümetin 2030 yılına kadar 300 milyon ton çelik üretim hedefine ulaşmasında yardımcı olabilir.
Bakan'a göre, Hint hükümeti, geri dönüşüm endüstrisinin çelik endüstrisi için hammadde sağlayarak üretim hedefine ulaşmasında yardımcı olabileceği % 360'luk bütüncül bir yaklaşım benimsiyor.
Hindistan her yıl yaklaşık 6 milyon ton hurda tozu ithal ediyor, fakat bu rakam geçen yıla oranla biraz geriledi. Kasım 2016'da Hindistan 482.000 ton hurda ithal etti. Bununla birlikte, 2016'daki ilk 11 aylık dönemdeki toplam ithalat, 2015'teki ilgili döneme eşleştiğinde önemli ölçüde düştü.
Hükümetin beş hurda temelli çelik tesisi kurma planı, önümüzdeki yıl içerisinde gerçekleşebilir.
Hindistan Basın Bülteni’nin raporunda, Hindistan'ın çelik sekreteri Aruna Sharma, tüm hurda çeliklerinin yaklaşık 40 milyon ton çelik üretimi için tekrar kullanılacağını söyledi. İlk fabrika gelecek ay Endonezya'nın Noida kentinde ve güney Hindistan'da ayrı birer fabrika olarak açılacak.
Kaynak: seekingalpha
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı