Hindistan, bu teklifi yıl sonundaki COP28 iklim zirvesinde sunmayı planlıyor. Argümanlara göre, zengin ülkelerin 2050'den önce net negatif emisyon sağlamaları, dünya genelinde 2050'de net sıfır emisyon hedefine ulaşmayı mümkün kılarken, gelişmekte olan ülkelerin doğal kaynaklarını büyüme için kullanmalarını sağlayacak.
ABD, İngiltere, Kanada ve Japonya gibi gelişmiş ülkeler, 2050'ye kadar net sıfır hedeflerine yöneliyor. Çin 2060'ı, Hindistan ise 2070'i hedefliyor. Hindistan, belirli bir fosil yakıt aşama dönemi için bir tarih belirlemekten kaçınma eğiliminde ve bunun yerine karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik "azaltma ve hafifletme teknolojilerine" odaklanmayı tercih ediyor.
Yeni Delhi'de geçen ay yapılan bir G20 zirvesinde üye ülkeler, belirli bir zaman çizelgesi veya emisyon azaltma hedefleri belirlemeden unabated (az işlem görmüş) kömür enerjisini azaltma gerekliliğini kabul ettiler. Bu, küresel emisyonların %80'inin hesaplandığı bu ülkeler arasında iklim müzakerelerinde ilerleme kaydedildiğini gösteriyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı