Reuters'ın kaynaklarına göre, Bakanlık, bu fonları emisyonları azaltmak, araştırma ve geliştirmeyi artırmak, hammadde verimliliğini yükseltmek ve bankaları yenilenebilir enerji kredilerinde daha düşük faiz oranları sunmaya teşvik etmek için kullanmayı planlıyor. Ancak, müzakerelerin kamuoyuna açık olmaması nedeniyle kaynaklar, isimlerinin açıklanmasını istemedi.
Bakanlık, kaynak tahsisinin ardından, çelik fabrikalarına sağlanacak teşviklerle ilgili teklifin Bakanlar Kurulu'na sunulacağını belirtti. Geçen ay, Hindistan hükümeti, bitmiş çeliğin tonu başına 2,2 metrik tondan daha az karbondioksit emisyonuyla üretilen çeliği 'yeşil' olarak tanımladığını açıklamıştı.
Teşviklerin 2030 yılına kadar yürürlükte kalması planlanıyor ve Hindistan, hükümet projelerinde yeşil çelik kullanımını da gündeme alıyor. Global Energy Monitor verilerine göre, Hindistan'daki çelik üreticileri, üretilen her ton ham çelik başına 2,55 metrik ton karbondioksit üretiyor. Bu oran, küresel ortalama olan 1,85 tondan yüzde 38 daha fazla.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı