Hindistan hükümeti, beş yıllık bir süre için yeni kömür santrallerinin inşasını durdurmayı tercih ederek enerji stratejisinde kayda değer bir değişikliğe gitti. Bu karar, uygulanabilir bir alternatif enerji kaynağı olarak batarya gücünün ilerlemesine öncelik vermeyi amaçlıyor. Halihazırda Hindistan'ın enerji üretiminin yaklaşık %73'ünü kömür oluşturuyor ve bu da ülkeyi dünyanın en büyük üçüncü karbondioksit yayıcısı yapıyor. Ancak ülke, iklim değişikliğinin en zararlı etkilerini hafifletmede yetersiz kalabilecek bir hedef olan 2070 yılına kadar sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı hedefliyor.
Başbakan Narendra Modi'nin liderliğinde hükümet, 2031-32 yılına kadar 365 gigawatt güneş enerjisi kurma hedefini belirledi. Yerli üretimi teşvik etmek amacıyla geçen yıl Çin güneş panellerine %40 ithalat vergisi getirildi. Bununla birlikte, Hintli panel üreticileri talebi karşılamakta zorluklarla karşılaştı ve hükümetin tarifeyi %20'ye düşürmesine neden oldu, bu da sektör için iyiye işaret. Hindistan şu anda yılda 32 gigawatt güç üreten paneller üretme kapasitesine sahipken, sektör her yıl 52 gigawatt'a ihtiyaç duyuyor.
Hindistan'ın yıllık yenilenebilir enerji kurulumu 17 gigawatt civarında kalarak hedeflenen 52 gigawatt'ın gerisinde kaldı. İklim hedeflerini gerçekleştirmek için Hindistan'ın yıllık yenilenebilir enerji kurulumunu önemli ölçüde arttırması gerekiyor.
By prioritizing the expansion of battery power over the next five years, India aims to tackle the challenge of energy storage for renewable sources such as solar energy. This decision is viewed as a positive stride toward harnessing the potential of renewable energy and decreasing reliance on coal.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı