HyIron, Aachen'dan TS Group ve Paderborn'dan LSF Energy'nin birleşiminden oluşuyor. TS Group kendisini yakıt hücreleri, bataryalar ve endüstriyel fırınlar alanındaki teknik çözümlerde öncü olarak tanımlarken, LSF Energy yenilenebilir enerji üretiminde uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir.
Ortaklar, 2024'ten itibaren çelik üretiminde sünger demir kullanmayı düşünüyor. Bu, çelik hurdasıyla birlikte eritilecek ve daha sonra işlenerek çeliğe dönüştürülecek. Benteler Steel/Tube, Lingen'de üretilen çeliği düşük CO2'li borular yapmak için kullanmak istiyor. Araştırma projesinin ilk adımının yeşil hidrojen kullanarak saatte 1 ton demir üretmek olduğu belirtiliyor.
HyIron şu anda Namibya'da Alman ekonomi bakanlığının desteğiyle endüstriyel ölçekte demir cevheri üretimi gerçekleştiriyor. HyIron'un yönetici ortağı Stephan Köhne yaptığı bir açıklamada "Uzun vadede burada Alman çelik endüstrisi için yılda 2 milyon tona kadar demir üretebileceğiz. Burada, Lingen'de, süreci ve ürünü optimize etmek için Namibya'dan gelen demir cevherini kullanıyoruz" dedi.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı