Bu finansman ile birlikte, proje hız kesmeden ilerlemesini devam ettirebilecek. Bir sonraki finansman turunun ise önümüzdeki altı ila dokuz ay içerisinde gerçekleşmesi planlanıyor.
GreenIron'ın tesis inşaatı halihazırda devam etmekte olup, şirketin bu yılın sonunda ticari üretime başlaması hedefleniyor. Nisan 2024'te GreenIron, hidrojen kullanarak yıllık 28 bin ton kapasiteli bir DRI tesisi kurmak için gerekli çevre izinlerini aldı. Bu projede Linde, hidrojen tedarikçisi olarak önemli bir rol üstlenecek.
İsveç'in endüstriyel devlerinden LKAB Madencilik Grubu da benzer bir projede ilerlemekte olup, Jellivar'da hidrojen doğrudan indirgenmiş demir tesisi için Tenova ve Danieli tarafından geliştirilen Energiron teknolojisini tercih etti. Bu seçim, şirketin sürdürülebilir demir üretimi konusundaki kararlılığını ve teknolojik yeniliklere olan bağlılığını gösteriyor.
Avrupa Komisyonu da çevre dostu çelik üretimi projelerine büyük önem veriyor. Haziran ayında, H2 Green Steel'in yeşil çelik tesisi kurma projesine İsveç'e 265 milyon avroluk devlet yardımı sağlanmasını onayladı. Bu proje, 690 MW kapasiteli dünyanın en büyük elektrolizörlerinden birinin kurulmasını, yenilenebilir hidrojenle çalışan doğrudan indirgeme ünitesinin, iki elektrik ark ocağının ve soğuk haddeleme ile sonlandırma tesislerinin inşasını kapsıyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı