8.898,23 TRY BIST 100 BIST 100
4,90 CNY CNY CNY
34,17 USD USD USD
37,72 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,10 TRY Faiz Faiz
77,51 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
32,24 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,55 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
108,54 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
367,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.935,56 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Fuat Tosyalı, TOGG Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Seçildi

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Fuat Tosyalı seçildi.

Fuat Tosyalı, TOGG Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Seçildi

Şirketin 2023 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı, 24 Eylül’de Gebze Bilişim Vadisi’ndeki genel merkezinde tüm hissedarların katılımıyla gerçekleştirildi.Toplantı sonrasında Togg’un yönetim kurulunda önemli değişiklikler yaşandı. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı getirilirken, Ahmet Nazif Zorlu ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Toplantıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) temsilen Yönetim Kurulu Üyesi olan Rifat Hisarcıklıoğlu, görevini TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken’e devretti. Anadolu Grubu temsilcisi Tuncay Özilhan da yönetim kurulundaki görevini Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Talip Altuğ Aksoy’a bırakırken, Zorlu Grubu adına Togg Yönetim Kurulu’nda bulunan Zorlu Holding CEO’su Bekir Cem Köksal ise görevini Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Olgun Zorlu’ya devretti.

Genel Kurul sonrası Togg’un Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Fuat Tosyalı, Ahmet Nazif Zorlu, Kamilhan Süleyman Yazıcı, Talip Altuğ Aksoy, Ali Taha Koç, Şerif Yavuz Tosyalı, Şenol Kazancı, Olgun Zorlu ve Hakan Ülken.

Fuat Tosyalı’dan Yeni Dönem Mesajı

Görev değişikliği sonrası açıklamalarda bulunan Fuat Tosyalı, “Kuruluşundan itibaren Togg’a büyük katkı veren, fedakârlıkla çalışan kıymetli ortaklarımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve Tuncay Özilhan’a, şirketimize ve ülkemize kattıkları değerler için müteşekkiriz. Togg’la hedefimiz, ülkemizde ulaştığımız başarıyı 2025’te başlayacak olan ihracatımızla küresel pazarlarda da yakalamak ve yola çıkarken hedeflediğimiz şekilde küresel bir teknoloji markası haline gelmektir. Yeni yönetim kurulumuza bu hedefimize ulaşma çabamızda başarılar diliyorum.” dedi.

Togg Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Tosyalı’ya devreden Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve millete verdikleri sözü yerine getirmenin gönül rahatlığıyla bu görevi devrettiğini belirterek, “Togg’un bu tür projeler için oldukça hızlı sayılacak bir süre içinde hem ülkemizde hem de dünyada bilinen, tanınan ve takdir edilen bir marka haline gelmesinden gurur duyuyorum. Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarıma ve Togg çalışanlarına başarılarının devamını diliyor, her zaman yanlarında olduğumu bilmelerini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Fuat Tosyalı'nın Özgeçmişi

1961 yılında Hatay’da doğan Fuat Tosyalı, babası Hacı Şerif Tosyalı’nın başlattığı soba-boru ve kazan-kova imalat işini 1970’li yıllarda devralarak ticaret hayatına atıldı ve 1988’de Tosyalı Metal Ticaret şirketini kurdu. 1993 yılında Tosyalı Demir Çelik Sanayi A.Ş.’yi kuran Tosyalı, inşaat demiri üretimi ile sanayiciliğe adım attı. Kısa sürede Tosyalı Holding çatısı altında birçok farklı segmentte üretim yapar hale geldi.

Tosyalı, 2006 yılında Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk 100 şirketi arasında yer aldı ve 2010’da Türkiye’de özel sektörün ilk yassı çelik üretimini gerçekleştirdi. 2011’de Türkiye’nin yurtdışındaki en büyük sınai yatırımı olan Tosyalı Algerie’yi hayata geçirerek Senegal, Angola, Libya-Bingazi, İspanya ve Körfez ülkelerine yatırımlarda bulunarak Tosyalı Grubu’nu global bir demir çelik devine dönüştürdü.

Grup, Japon devi Toyo Kohan ile Tosyalı Toyo’yu ve ABD’li Harsco ile Tosyalı Harsco’yu devreye aldı. Aynı zamanda Türkiye’nin en köklü ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını 2021 yılından beri sürdüren Fuat Tosyalı, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, DEİK Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanlığı, Türkiye Varlık Fonu ve Türkiye Vergi Konseyi gibi kuruluşların yönetim kurullarında da görev yapıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın
SteelRadar Insight - Sayı 1 (Haziran 2024)

En çok okunan haberler

Daido Steel, Japonya'nın ilk süper büyük döküm kalıp çeliğini geliştirdi

4 Ekim 2024 Cuma

Türkiye’nin inşaat demiri ithalatı Ocak-Ağustos döneminde %14,8 arttı

4 Ekim 2024 Cuma

Bangladeş'in ithal hurda fiyatları zayıf talebe rağmen yükseldi

4 Ekim 2024 Cuma

Türkiye’nin çelik ihracatında İtalya lider konumda

3 Ekim 2024 Perşembe

ABD, Türkiye'nin de olduğu 10 ülkeden yapılan çelik ithalatına AD soruşturması başlattı

3 Ekim 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun