8.898,23 TRY BIST 100 BIST 100
4,90 CNY CNY CNY
34,20 USD USD USD
37,72 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,10 TRY Faiz Faiz
77,51 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
32,24 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,55 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
108,54 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
367,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.935,56 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Erdoğan'dan İslam Dünyasına Çağrı

Erdoğan konuşmasında İslam dünyasına seslenerek İslam ülkelerinde yaşanan terör olayları ve benzeri olaylara karşı "dış müdahale beklememeliyiz, müdahaleyi kendimiz yapmalıyız, onlar müdahaleyi petrol için yapıyor" dedi.

Erdoğan'dan İslam Dünyasına Çağrı

"İİT 13. İslam Zirvesi toplantımızın dünyadaki tüm Müslümanların ve insanlığın huzuruna, güvenliğine, refahına hepimiz için hayırlı bir geleceğe vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bu temennilere, bu duaya her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu günlerden geçiyoruz."

"Müslümanlar olarak üstesinden gelmemiz gereken sorunların başında mezhepçilik fitnesi geliyor, ırkçılık fitnesi geliyor. Her zaman ifade ettiğim gibi benim dinim Sünnilik de değildir Şiilik de değildir,  benim dinim İslam'dır. Ben tıpkı 1 milyar 700 milyon kardeşim gibi sadece ve sadece bir Müslümanım. Diğer tüm farklılıklar bu inancımın, bu sıfatımın gerisindedir."

"Sözüm ona İslam adına, Müslümanlık adına her  gün mazlumlara saldıran, onların canlarına kasteden, mallarını yağmalayan terör  örgütleri asla bu mukaddes dinin temsilcisi olamaz. Çünkü bizim dinimiz barış  dinidir, sulh dinidir."
ADALET VE KALKINMAYA ÖNEM VERMELİYİZ
"İslam ülkeleri olarak öncelikle güvenlik,  adalet ve kalkınma konularına özel önem vermemiz gerekiyor. Yaşadığı yerde kendini güvende hissetmeyen hiç kimse geleceğinden emin olamaz. Adaletten umudunu kesen insanların, terör örgütlerinin istismarına açık hale gelmesi kaçınılmazdır.  Çünkü her şeyin başı ve sonu adalettir. Kardeşliği sadece sözde bırakmamalıyız.  Teknik, ticari, ekonomik, kültürel, sosyal tüm boyutlarıyla gerçek anlamda hayata  geçirmeliyiz. Tüm İİT örgütleri bu dayanışmayı en güzel şekilde ortaya  koymalıdır."
ONLAR PETROL İÇİN MÜDAHALE EDİYOR
"İslam ülkeleri içinde yaşanan terör olaylarına  ve benzeri krizlere karşı, başka güçlerin müdahil olmasını beklemek yerine teröre  karşı İslam ittifakı girişimi aracılığıyla çözümü kendimiz üretmeliyiz. Niçin biz  Müslümanlar olarak aramızdaki bu tür ihtilaflarda, bu tür terör eylemlerinde  başkalarından yardım bekliyoruz? Biz bunu kendimiz çözmeliyiz. Bunlara biz  kendimiz müdahale etmeliyiz. Biz etmiyoruz, başkaları müdahale ediyor. Onlar  müdahale ederken oralardaki petrol için müdahale ediyorlar, aramızdaki huzuru  sağlamak için değil."         
BM'YE TEPKİ
Kendisi adaletsizlik üzerine kurulu bir sistemin kendisininin adaletli olmasına imkan yoktur. Dünya nüfusunun 4'te birini temsil eden islam nüfusundan bir kişi var mı? O yüzden BM'nin yapısının bir ana önce değişmesi lazım. Hakkımızı aramanın mücadelesini vereceğiz.
ADALET VE BARIŞ KAVRAMLARININ İÇİNİ DOLDURMALIYIZ

"Zirve toplantımızın temasını oluşturan  'adalet' ve 'barış' kavramlarının içini doldurmakta, bunları müşahhas hale  getirmekte acele etmeliyiz. Çünkü dünyanın dört bir yanından mağdurların,  mazlumların çığlıkları yükseliyor. Maktullerin yürek parçalayan görüntüleri  geliyor. Maalesef bu çığlıkların ve görüntülerin kahir ekseriyeti Müslümanlara  aittir. İslam dünyası şu an yüzünü İstanbul'a, bu zirveye dönerek, buradan çıkacak güzel haberlere kulak açtığını, kulak verdiğini görüyorum, buna  inanıyorum."

"Bizler Müslüman olarak, İslam ülkeleri olarak ne kadar birbirimize düşersek, umudunu bizlere bağlamış olan masumlar o kadar çok  sıkıntıya maruz kalacaklardır. Böyle bir vebali üstlenemeyiz. Bunun için bölücü  değil birleştirici olmalıyız. İhtilafları değil ittifakları, husumeti değil  muhabbeti güçlendirmeliyiz. Çünkü yaşanan çatışmalardan, çekişmelerden,  düşmanlıklardan zarar gören sadece Müslümanlardır, sadece İslam ülkeleridir."
TERÖR VE ŞİDDET İSLAM DÜNYASININ EN BÜYÜK MESELESİ
"Terör ve şiddet sorunu bugün İslam dünyasının  en büyük meselelerinden biridir. Geçmişte El-Kaide yüzünden Afganistan'ın nasıl  tahrip edildiğini, nasıl yüz binlerce Müslümanın katledildiğini, milyonlarcasının  da mağdur edildiğini çok iyi hatırlıyoruz. Şimdi Irak'ta ve Suriye'de belirli  bölgeleri kontrolü altına alan Libya'da etkinlik kurma çabası içinde olan DAİŞ  aynı kirli gayeye hizmet ediyor. Afrika'nın çeşitli bölgelerinde terör eylemleri  düzenleyen Boko Haram ve Eş Şebab gibi örgütleri de aynı kapsamda görüyoruz.  Dikkat ediniz, birkaç şov amaçlı eylem dışında, bu terör örgütlerinin tüm  zulümleri, tüm zararları Müslümanlaradır."
"Buradan bir kez daha uluslararası topluma,  terör örgütlerine yaklaşımlarını gözden geçirmeleri çağrısında bulunuyorum. Terör  tehdidiyle arazide operasyon yürütmenin ve özellikle de bunun yanında finans ve  insan kaynaklarını kurutarak da mücadele etmek gerekiyor. Bunun için uluslararası  iş birliği büyük önem taşıyor. İİT üyesi ülkeler arasında teröre ve diğer suçlara  karşı iş birliğini güçlendirecek ve kurumsallaştıracak bir yapı oluşturulması  isabetli olacaktır. Bu anlayışla Türkiye olarak getirdiğimiz İstanbul merkezli  bir İİT Polis İşbirliği ve Koordinasyon Merkezi kurulması önerisi kabul gördü. Bu  hususta verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum."
İKİRCİKLİ DAVRANIŞ BİZİ ÜZÜYOR
"Nükleer Güvenlik Toplantısı'nda konuşmacıların  dikkatini çektiği bazı ifadeler, Paris'teki terör eyleminden bahsediyorlar,  Brüksel'deki terör eyleminden bahsediyorlar ama Ankara'daki, İstanbul'daki,  Lahor'daki terör eylemlerinden bahsetmiyorlar. Kaldı ki Ankara, İstanbul,  Lahor'daki terör eylemlerinde yüzlerce insan öldü. Brüksel'de, Paris'te de 9-10  tane bir tanesinde, 30 tane bir tanesinde öldü. Fark etmez, bir kişi de ölse tüm  insanlığın ölümü gibidir. Ama onları söylerken Ankara'yı, İstanbul'u, Lahor'u  niye söylemiyorsunuz? Burada da bu ikircikli davranış bizleri üzmektedir. Terör  örgütlerinin tamamına karşı aynı kararlılıkla mücadele edilmek zorundadır."

BÖLGEDE KALICI BARIŞ İÇİN BAĞIMSIZ FİLİSTİN KURULMALI

"Filistin ile birlikte tüm bölgede kalıcı barış sağlanmasının yegane yolu bir an önce işgalin sona ermesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin'in kurulmasıdır."

Milliyet
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın
SteelRadar Insight - Sayı 1 (Haziran 2024)

En çok okunan haberler

Çinli otomotiv devi BYD, Manisa’da 1 milyar dolarlık yatırıma başladı

4 Ekim 2024 Cuma

Türkiye ile Ukrayna arasında Serbest Ticaret Anlaşması Resmi Gazete'de yayımlandı

5 Ekim 2024 Cumartesi

Fuat Tosyalı, TOGG Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Seçildi

4 Ekim 2024 Cuma

Fortescue, Zero batarya sistemi ile çalışan elektrikli greyderleri tanıttı

3 Ekim 2024 Perşembe

Gerdau, Brezilya'da 240 milyon dolarlık güneş enerjisi projesine yatırım yapıyor

2 Ekim 2024 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun