9.685,49 TRY BIST 100 BIST 100
4,80 CNY CNY CNY
33,88 USD USD USD
37,56 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,17 TRY Faiz Faiz
71,63 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
31,06 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,22 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
92,59 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
365,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.825,56 TRY Altın(gr) Altın(gr)

"Ekonomide OHAL Yok"

İZTO Başkanı Demirtaş: "Ülkemiz için demokratik ve parlamenter rejim dışında başka hiçbir seçeneği kabul etmiyoruz. Halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden kesinlikle vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi vurguluyoruz" "Bizim ekonomi ve eğitim dünyasında OHAL yok, piyasalar sakin, o nedenle biz işimize bakalım"

"Ekonomide OHAL Yok"

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, "Bizim ekonomi ve eğitim dünyasında OHAL yok, piyasalar sakin, o nedenle biz işimize bakalım." dedi.

İZTO ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini yayımladıkları ortak deklarasyonla kınadı.

İZTO Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan üniversitede düzenledikleri basın toplantısında, yayımladıkları "15 Temmuz Darbe Girişimine İlişkin Ortak Deklarasyon" ile ilgili açıklama yaptı.

Demirtaş, burada, bünyesinde 75 bin üyeyi barındıran İZTO ile 8 bin 500 öğrencisi, 438 öğretim üyesi ve 155 idari personeli olan İEÜ'nün, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini protesto ettiklerini ve milletin iradesinden başka güç tanımadıklarını söyledi.

Demokrasiye karşı yapılan bu girişimi lanetleyen Demirtaş, "Ülkemiz için demokratik ve parlamenter rejim dışında başka hiçbir seçeneği kabul etmiyoruz. Halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden kesinlikle vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi vurguluyoruz. Bundan sonra çok hızlı hareket ederek, yeniden yapılanmaya giderken demokrasi tarihimizde yeni bir sayfa açılmalı. Demokrasi, parlamenter sistem ve cumhuriyetimiz etrafında birleşip, Atatürk ilkeleri ışığında ilerleyerek, bu kutuplaşmaya son verip demokrasimizin ve ekonomimizin daha da güçlendiği bir Türkiye yaratmalıyız." dedi.

"Dileğimiz güçlü Türkiye’ye doğru ve kesintisiz yol almaktır"

Demirtaş, darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasına ilişkin de "Bizim ekonomi ve eğitim dünyamızda OHAL yok, piyasalar sakin, o nedenle biz işimize bakalım. Elbette eğitimi farklı emeller için kullanan kurum ve kuruluşlarla ilgili çalışmalar devam edecektir. Dileğimiz güçlü Türkiye’ye doğru ve kesintisiz yol almaktır. 75 bin üyeli odamız ve 8 bin 500 öğrencisi, 438 öğretim üyesi ve 155 idari personeli bulunan üniversitemiz olarak bu yolda tüm gücümüzle çalışırken, demokratik ve parlamenter rejimin de yılmaz savunucuları olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz." ifadelerini kullandı.

İEÜ'ye yeni bölümler

İEÜ'de yeni öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Demirtaş, 8 fakültede 35 bölümle eğitim verdiklerini belirterek, yeni bölümler açtıklarını, bu yıl ilk kez Mekatronik Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Genetik ve Biyomühendislik bölümleri ile 2 yıllık Mimari Restorasyon, İç Mekân Tasarımı, Ayakkabı Tasarım ve Üretimi, Laboratuvar Teknolojisi, Mobilya ve Dekorasyon, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programlarına öğrenci alacaklarını bildirdi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın
SteelRadar Insight - Sayı 1 (Haziran 2024)

En çok okunan haberler

Türk müteahhitler ENR 250 listesinde 43 firmayla dünya ikincisi oldu

16 Eylül 2024 Pazartesi

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı temmuz ayında yıllık yüzde 3,4 arttı

16 Eylül 2024 Pazartesi

TÜİK: Temmuz ayında işsizlik oranı yüzde 8,8'e geriledi

10 Eylül 2024 Salı

Hollanda, çip üretim ekipmanlarının ihracatını sıkılaştırıyor

6 Eylül 2024 Cuma

Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

7 Eylül 2024 Cumartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun