Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, yılın ilk beş ayında Ege’den yapılan maden ihracatının 532,5 milyon dolar olduğunu açıkladı.
Maden Platformu üyeleri 15 Mayıs 2024 Çarşamba tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar’ı ziyaret etti. Bu ziyarette sektörün mevcut durumu, karşılaşılan sorunlar ve geleceğe dair stratejiler hakkında kapsamlı görüşmeler yapıldı. 1 Haziran tarihinde ise Elazığ’da düzenlenen geniş katılımlı bir toplantı ile bir araya gelen Maden Platformu üyeleri, platformun önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmalar hakkında etraflıca tartıştı.
Maden Platformu’nun aktif üyelerinden biri olan Ege Maden İhracatçıları Birliği, 2024 yılının ilk beş ayında yoğun bir pazarlama kampanyası yürüttü. Yoğun çabalar sonrasında, birliğin ihracat rakamlarına da olumlu yansımaları gözlemlendi.
Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, 2023 yılının Ocak-Mayıs döneminde 438 milyon dolar olan ihracatlarını yüzde 21 artışla 532,5 milyon dolara çıkardıklarını ifade etti. Alimoğlu, bu başarıya ulaşmak için geçtikleri yolları anlattı. Ayrıca, 2024 yılı sonu için belirledikleri 1 milyar 250 milyon dolarlık ihracat hedefine emin adımlarla ilerlediklerine dikkat çekti.
Türk madencilik sektöründe faaliyet gösteren 17 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Maden Platformu, sektörün sorunlarına çözüm bulmak için yoğun çaba sarf ediyor. Bu konuda çalışmalarını sürdüren Alimoğlu, “Maden Platformu’nun 17 sivil toplum kuruluşu başkanı ve temsilcileri, 15 Mayıs 2024 tarihinde Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ı makamında ziyaret ettik. Toplantıda, madencilik sektörünün güncel durumu ve karşılaşılan zorluklar detaylı bir şekilde ele alındı. TÜMMER liderliğinde, 1 Haziran’da Elazığ’da Maden Platformu olarak bir araya geldik. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı ve sektörün sorunlarını doğrudan dinlediler. Karşılıklı diyalog ve işbirliği ile hem Elazığ’ın hem de Türkiye’nin madencilik sektöründeki sorunları ele alındı ve yapıcı bir toplantı gerçekleştirildi. Maden Platformu olarak her ay düzenli olarak toplanıp sektörün sorunlarını çözmek için çalışıyoruz.” açıklamalarında bulundu.
Maden Platformu’nda, Türk madencilik sektöründeki zorlukların üstesinden gelmek için uyumlu ekiplerin aktif rol aldığını belirten Alimoğlu, “Hayatımız Maden felsefesiyle hareket ediyoruz. Çevreye duyarlı, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı standartlarına uygun bir şekilde madencilik yapıyoruz. Ürettiğimiz katma değerin büyük bir kısmı yerli ve milli kaynaklardan sağlanıyor. Türk madencilik sektörü olarak üretmeye ve ihracat yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı