Muammer Bilgiç ‘Yeni çözümler üretmeli bunları paylaşmalı ve birbirimize faydalı olmalıyız. EFRS bu görevi bilinçli bir şekilde yerine getirmektedir. Sempozyumun bu oturumda yeni katılımcılar yeni sorular ve yeni cevaplar ile çözümler yolculuğumuza katkıda bulunmaya çalışacağız.’’ Şeklinde konuştu.
Muammer Bilgiç moderatörlüğünde konuşmacılar arasında ‘Emirates Steel’den Manal Al Badawi, Badische Stahl Engineering’ten Sebastian Baumgartner, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Sinan Durmaz, Çolakoğlu Metalurji’den Özgür Özsoy’ yer aldı.
Muammer Bilgiç ilk soruyu Emirates Steel Sürdürülebilirlik Müdürü Manal Al Badawi’ye yöneltti.
Muammer Bilgiç:
‘Emirates Steel’in başlangıçtaki teknoloji seçimleri çok farklı olsa da şu anda fossil free, cevher esaslı çelik yapımının temel alternatiflerinden biri olan doğalgazlı veya hidrojen esaslı DRI üretimini rotasını takip eden ilk örneklerden biridir. Bu yarışta önde başlamış bir tesistir. Bu konuda bizlere gelecek konusunda neler söylemek istersiniz?
Manal Al Badawi:
‘Emirates Steel Arkan halka açık bir anonim şirket olup BAE'nin en büyük çelik ve yapı malzemeleri üreticisidir. Grup, üretimde en son yenilikçi teknolojileri kullanmaktadır. İnşaat demiri, filmaşin, kangal gibi çok çeşitli çelik ürünleri üretmektedir. Emisyonu azaltmak için bir planları var. Emirates Steel'de üretim süreçlerimizin çeşitli aşamalarında kendi çevresel ayak izimizin etkisini azaltmaya çalışıyoruz.
BAE Sanayi Stratejisi 'Operation 300bn' ve Abu Dhabi Ekonomik Vizyon 2030 doğrultusunda BAE ekonomisinin çeşitlendirilmesine katkıda bulunmada önemli bir rol oynamaya çalışıyorlar.
Odaklanmaları gereken altı ipucu var:
1. Hidrojen kullanımına sahip olacaklar. Hidrojen kullanımı, CO2 ve metan gibi iklime zarar veren diğer gazlar gibi sera gazı emisyonlarını azaltmayı amaçlamaktadır.
2. Hurda geri dönüşüm sistemine de sahip olmak istiyorlar. Hurda metal, yeni ürünler için geri dönüştürülebilen araç parçaları veya bina artıkları gibi atık metallerdir. Ayrıca çelik, çok az emisyon yayan tamamen elektrikli bir süreçte özelliklerinden hiçbir şey kaybetmeden sonsuza kadar geri dönüştürülebilir.
3. Enerji verimliliği kavramı, herhangi bir faaliyette mümkün olan en az miktarda enerji kaynağını kullanarak en iyi sonuçları elde etme becerisini ifade eder. İlgili çevresel etkiler de dahil olmak üzere her türlü enerji tüketimini azaltmamızı sağlar. 4. Son on yılda, demir çelik sektöründen kaynaklanan toplam CO2 emisyonları artmıştır. Bu nedenle Emirates Steel'in en önemli hedeflerinden biri güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerjidir.
5. Dijitalleşme bu şirketin diğer ana fikridir. Endüstriyel dijital dönüşüm, gelişmiş operasyonel verimlilik, daha yüksek gelir ve daha düşük giderler gibi faydalar sağlayabilecek stratejik bir karardır.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı