Uluslararası arenada büyük projelere imza atan, Türk inşaat firması Yapı Merkezi, başvuru değerlendirmeleri sonucunda staj hakkı kazanan üniversite öğrencilerini pandemi sürecinde korumak ve mağdur etmemek için “Digital Baret” Online Staj Programını hayata geçirdi. Bu programla kendi sektöründe bir ilke imza atan Yapı Merkezi, Covid – 19 salgınının ardından normal staj sürecine geçildikten sonra da öğrencilere “Digital Baret” eğitimler vermeye devam edecek.
Yapı Merkezi İnsan Kaynakları Bölümü’nün gerçekleştirdiği online mülakat sürecinden başarıyla geçen öğrenciler sosyal, teknik ve profesyonel deneyim olmak üzere 3 kategorisi bulunan “Digital Baret” Online Staj Programına katılabilecekler. İnşaat, Elektrik-Elektronik, Makine ve Mimarlık Fakülteleri öğrencilerine staj imkanı sağlayacak olan bu program, Yapı Merkezi Akademi dijital platformu üzerinden gerçekleşecek. Yeni nesil staj programıyla, Yapı Merkezi, başvuru aşamasından staj sonuna kadar tüm süreci dijital ortamda yönetecek. Yapı Merkezi’nin eğitime, gelişme ve teknolojiye verdiği değerden yola .çıkarak attığı bu dijital adım, öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağladığı kadar, yeni nesil uygulamalara yönelik farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
Şantiyeleri öğrencilerin evine getiriyor!
Programın içeriğinde bulunan “CEO ile Buluşma” bölümü öğrenciler için ilgi odağı olacak. Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. CEO’su S. Özge Arıoğlu ile online platform üzerinden görüşme fırsatı yakalayacak olan öğrenciler, güncel sektörel bilgileri ilk ağızdan duyacak ve sorularını doğrudan Arıoğlu’na yöneltebilecekler.
“Sanal Şantiye” ile öğrenciler, Yapı Merkezi’nin dünya genelindeki şantiyelerine canlı bağlanarak proje müdürleri ile görüşme olanağı yakalayacaklar.
Yapı Merkezi 3 kıtada 3.700 km demiryolu inşa etti
1965 yılında kurulan Yapı Merkezi, taşımacılık, altyapı ve genel müteahhitlik alanlarında global bir öncü oldu. 2019 yılı sonu itibariyle 3 kıtada 3.700 kilometre demiryolu ve 58 raylı sistem projesini başarıyla tamamlayan firma, dünyada günde 3,5 milyondan fazla yolcunun güvenle taşınmasını sağlıyor.
Yapı Merkezi, 2016 yılında Asya ve Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneli ile birleştiren Avrasya Tüneli Projesi’ni tamamladı. 2017 yılında ise Yapı Merkezi liderliğindeki Ortak Girişim, tamamlandığında dünyanın en uzun (2.023m) açıklıklı asma köprüsü olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini kazandı.
Yaklaşık 20.000 çalışanıyla Yapı Merkezi, aranan ve güven duyulan bir "dünya markası" olma vasfını gittikçe pekiştirmeyi, Türkiye’nin ve dünyanın bayındırlık tarihindeki seçkin konumunu sürdürmeyi hedefliyor. Engineering News-Record - ENR tarafından her yıl belirlenen TOP 250 Global Müteahhitler listesinde 2019’da 77. sırada yer alan Yapı Merkezi, “Toplu Ulaşım / Raylı Sistemler” dalında dünyada 7. sırada yer aldı.
Yapı Merkezi’nin yurtiçi projelerinin yanında, Sudan,Cezayir, Fas, Senegal, Etiyopya ve Tanzanya gibi diğer Afrika ülkelerinde de devam eden ve tamamlanmış ulaşım projelerinde imzası bulunuyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı