Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin deri ve deri ürünleri ihracatında ilk iki sırayı alan Rusya ve İtalya'dan ithalatçıları ağırlamaya hazırlanan Egeli dericiler, Japonya'ya daha fazla ihracat yapmak için ''Japonya Deri Sektörü Pazar Araştırması Projesi'' üzerinde çalışıyor. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, 21-23 Kasım 2012 tarihleri arasında da Rusya'nın en önemli deri ithalatçılarını İzmir'de ağırlayacak.
Egeli dericiler, 27-30 Ocak 2013 tarihlerinde ise, İzmir-İtalyan Ticaret Odası işbirliğinde İtalyan deri ithalatçılarını İzmir'e getirecek. 3 günlük bir program kapsamında İtalya'nın önde gelen ithalatçı firmaları, Türk deri, ayakkabı, deri giysi ve saraciye firmaları ile ikili iş görüşmeleri yapacak ve fabrikaları gezme fırsatı bulacak.
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu, Ege Bölgesi'nden 2012 yılının Ocak-Eylül döneminde gerçekleştirilen deri ve deri mamulleri ihracatında yüzde 12'lik düşüş yaşanmasına karşın Rusya'ya yapılan ihracatın yüzde 41 artışla 7 milyon 100 bin dolara çıktığını belirtti.
Rus pazarındaki konumlarını daha da güçlendirmek istediklerini ifade eden Tahiroğlu, bu ülkenin coğrafi konumu gereği deri ürünleri kullanımının çok yaygın olduğuna dikkati çekerek, ''Rusya'da Türk deri ürünlerinin bilinirliği ve beğenisi çok yüksek. Türkiye'nin deri ürünleri ihracatında Rusya birinci ülke iken bizim bölgemizde dördüncü sırada. 'Rusya Alım Heyeti Organizasyonu' ile amacımız Rusya'ya ihracatımızı daha da arttırmak ve Ege Bölgesi'nin deri ürünleri ihracatındaki düşüşün önüne geçmek'' ifadelerini kullandı.
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Zandar ise AB'deki ekonomik kriz nedeniyle 2012 yılında İtalya'ya yaptıkları ihracatta yüzde 26'lık gerileme olduğunu dile getirdi.
Zandar, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
''Avrupa Birliği'ndeki krize rağmen 2012 yılında en fazla ihracat yaptığımız ilk üç ülke Almanya, Fransa ve İtalya. İtalya'yı hedef pazar olarak seçtik. İtalya'daki ekonomik daralma nedeniyle ithalatçılar yüksek adetli siparişlerden kaçındığı için Çin'in de üretimden vazgeçtiğini görüyoruz. Bölgemizin deride öncelikli ihracat partneri olan İtalya'ya ihracatımızın kısa sürede teslim, esnek üretim kabiliyeti ve yüksek ürün kalitemiz sayesinde doğru pazarlama teknikleri kullanılarak tekrar artacağını düşünüyoruz. Alım Heyeti Organizasyonu bu anlamda büyük önem taşıyor.''
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı