Demir çelik sektörünün öncü firmalarını buluşturan Demir, Çelik, Metal Ürünleri& Üretim Teknolojileri Fuarı Metal Expo 2019 Fuarı yoğun seminer ve konferanslarıyla ziyaretçisini memnun etti.
Demir çelik sektörünün önde gelen isimleri sektörün güncel durumunu ve geleceğini masaya yatırdı. Demir, çelik ve makine sektörünün en merak edilen konusu ise sektördeki dijital dönüşüm oldu.
Özellikle gelişmiş ülkelerde hızla yayılan dijital dönüşümün Türk demir, çelik ve makine sektörlerinde ne durumda olduğunu tartışmak üzere Metal Expo'da "Demir, Çelik ve Makina Sektörlerinde Dijital Dönüşüm & Endüstri 4.0" paneli düzenlendi.
PROJESİS Üretim Yazılımları Genel Müdürü Hasan Kemahlı, IFS Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Göksel Sanbay ve Makine İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu'nun (MAKFED) Genel Sekreteri Zühtü Bakır "Demir, Çelik ve Makina Sektörlerinde Dijital Dönüşüm & Endüstri 4.0" panelinde konuşmacı olarak yer aldı.
"Çelik sektörü dijital dönüşümden büyük verim alabilir"
İlk olarak söze Makine İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Zühtü Bakır başladı. Dijital dönüşümle hayatımıza nesnelerin interneti, otonom, robotlar gibi yeni terimlerin girdiğini ifade eden Zühtü Bakır; "Teknoloji, veri toplama ve veri temelindedir. Teknolojiden ve dijital dönüşümden istifade ederek verimliliği artırmayı hedefliyoruz. Makine sektörü olarak inşaattan sonra en çok çelik kullanan sektörüz. Çelik sektörü oldukça gelişmiş bir sektör. Çelik sektörü endüstri 4.0 denilen dijital dönüşümden büyük verim alabilir" diyerek dijital dönüşümün önemini aktardı.
"Dijitalleşme üzerine eğitim vermeliyiz"
Çelik sektöründe dijital dönüşümle yapılabilecek dijital dönüşüme örnek veren Bakır, "Dijitalleşme ile çelik sektöründe birçok alanda sağlanabilir. Müşteriden imalata, finans yönetiminden kurumsal kaynak planlamasına ve benzeri uygulamalar dijital hale dönüştürülerek dijitalleşme sağlanabilir. Bizim dijital dönüşüm üzerine eğitim vermemiz gerek. Mühendislerimizi dijitalleştirme üzerine donanımlı bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Toplumun buna ihtiyacı var" dedi.
IFS Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Göksel Sanbay makine ve çelik sektörüne dijital dönüşümde yazılımlar geliştirerek destek olduklarını açıkladı. Göksel Sanbay, "Çelik ve makine endüstrisine nesnelerin interneti, yapay zeka, ses tanıma, görsel hafıza sistemleri gibi donanımlarla yazılım üzerinden dönüşümlerine destek sağlıyoruz. Geliştirdiğimiz yazılımlar onların finans bölümünden bakım yönetimine, stok yönetiminden satın alma departmanına, satıştan muhasebeye kadar birçok alandaki verilere tek tıkla ulaşabilmeyi sağlıyor. Yazılımımız sayesinde şirket yetkilisi şirketin enerji verimliliğini dünyanın öbür ucundan takip edebiliyor" açıklamasında bulundu.
PROJESİS Üretim Yazılımları Genel Müdürü Hasan Kemahlı, "Makinelerde online veri okuyan bir platform oluşturuluyor ve bunu telefona kadar taşıyabiliyorlar. Bu yöntemlerle fabrikalar dijital hale dönüştürülüyor. Bu dijitalleşme platformu için 10 bin sanayi firmasından yalnızca çok az sayıdaki firma bu konuya ilgi duyuyor.Firmalar bilinçlenmeli ve endüstri 4.0 konusuna büyük önem vermelidir" diyerek özellikle sanayi firmalarına çağrıda bulundu.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı