Bu yıl 20'inci kez düzenlenen Yapısal Çelik Günü, www.insaatnoktasi.com'un medya sponsorluğunda gerçekleşti. Türk Yapısal Çelik Derneği'nin (TUCSA) her sonbaharda düzenlediği etkinlik çelik sektörüne yön verecek.
İnsaatnoktasi.com'un medya partneri olarak yer aldığı 20. Yapısal Çelik Günü İstanbul Marriott Hotel Asia'da düzenlendi. Çolakoğlu Metalürji Genel Müdürü ve Çelik İhracatçılar Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dalbeler, Yapısal Çelik Günü'nde yaptığı açıklamalarda çelik sektörünün önemli sorunlarına değindi.
ÇİB Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dalbeler, söze çeliğin insan hayatındaki öneminden bahsederek başladı. Çeliğin insanoğlunun yarattığı en değerli ürünlerden biri olduğunu dile getiren Uğur Dalbeler, çelik sektörünün her yerde kullanılabileceğinin ve çeliğin insan hayatının olmazsa olmazı olduğunu söyledi.
"Çin'in çelik sektöründe büyümesi diğer ülkelerin hoşuna gitmiyor"
Çelik sektöründe globalleşmeyi de konu alan Çolakoğlu Metalürji Genel Müdürü Uğur Dalbeler, "80'lerde başlayan globalleşme çelik sektöründe bölgesel değişiklikler gösterdi. Çin çelik sektöründe oldukça büyük bir büyüme gösterdi. Çin'in çelik sektöründeki büyüklüğü diğer ülkelerin hoşuna gitmiyor." açıklamasında bulundu.
"Türk çelik sektörüyle gurur duyuyorum"
Türk çelik sektörünün dünya çelik sektörüne yön verecek güçte olduğunu söyleyen Uğur Dalbeler, " Türk çelik sektörüyle gurur duyuyorum. Dünyanın en büyük 10 oyuncusundan biriyiz. Dünyada çelik sektörüne yön verecek güce verecek güce sahip oldu. Dünyanın en büyük 8.çelik üreticisiyiz, ihracatta 6.sıradayız" dedi.
"Çelik sektörünün en büyük sorunu çevre kirliliğidir"
Çelik sektöründeki çevre bilincini de gündeme getiren Uğur Dalbeler, "Çelik sektörü global ortamda değişmenin kapısında. Çevre bilinci çok yükseldi. Çelik sektörünün en büyük sorunu çevre kirliliğidir. Çelik sektöründe artık "yeşil çelik" tanımı gündeme geliyor. Tabii ki bunun 20-30 yılı daha var. Öngörülü olmalıyız ve dünyadaki gelişimlere ayak uydurmalıyız" diyerek çelik sektöründeki yeni kavramların altını çizdi.
"Çelik sonsuz döngüsü olan bir malzeme"
Çin'de yüzde 95 yüksek fırında çelik üretimi yapılırken, Türkiye'de yüzde 75 ark ocaklarında çelik üretimi yapıldığının altını çizen Dalbeler, "Çeliğin yaşamsal döngüsü sonsuzdur. Üretilir daha sonra geri dönüşüme gelir ve yeniden kullanılabilir hale gelir. Esnektir ve daha ucuzdur. Çelik sektöründe sürdürülebilirlik için ekonomik, sosyal ve çevresel etkiler göz önünde bulundurulmalıdır" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı