9.975,61 TRY BIST 100 BIST 100
4,85 CNY CNY CNY
34,01 USD USD USD
37,97 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,09 TRY Faiz Faiz
74,61 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
31,05 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,37 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
92,73 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
365,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.840,89 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Borusan Mannesmann’a Abd Çelik Sektörü “Yılın Teknoloji Tedarikçisi” Ödülü

Amerikan çelik sektörünün saygın yayınlarından American Metal Market, Borusan’ın ABD şirketi Borusan Mannesmann Pipe US’i “Yılın Teknoloji Tedarikçisi” ödülüne layık gördü.

Borusan Mannesmann’a Abd Çelik Sektörü “Yılın Teknoloji Tedarikçisi” Ödülü

30.06.2014; Bu yıl 70.kuruluş yıldönümünü kutlayan ve Türkiye’nin önde gelen holding şirketlerinden olan Borusan’ın küresel oyuncu olma vizyonu doğrultusunda ABD’de kurduğu Borusan Mannesmann Pipe US şirketi,önemli bir başarıya imza attı. ABD çelik sektörünün en saygın yayınlarından American Metal Market dergisi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Çelik Mükemmellik Ödülleri” kapsamında,Borusan Mannesmann Pipe US“Yılın Teknoloji Tedarikçisi” ödülünü kazandı.

“ABD’de üretim yapan ilk Türk çelik firması”

“ABD Çelik Mükemmellik Ödülleri”, sektörün en deneyimli uzmanlarından oluşan bir jüri tarafından üretim, dağıtım ve hizmet sağlayıcıları arasında yaratıcı, özgün, fark yaratan çalışmalar ve projeler yürüten şirket ve kişilere veriliyor.
Borusan Mannesmann Pipe US’in kazandığı “Yılın Teknoloji Tedarikçisi”ödülünün gerekçesinde, Borusan’ın 150 milyon dolarlık bir yatırımla Teksas Eyaleti’nin Houston kentinde kurduğu üretim tesisinin ABD’de Petrol ve Gaz Kuyu Boruları alanında mevcut en yüksek teknolojiyi kullanıyor olması gösterildi.
Geçtiğimiz yıllarda ABD pazarında Elba Express ve Line 300 doğalgaz boru hattı gibi projelerle kendinden söz ettiren Borusan Mannesmann, zaman içerisinde petrol ve doğalgaz arama ve çıkarmada kullanılan boruların ihracatçısı olarak bu pazarda en büyük uluslararası firmalardan biri haline gelmişti.
Bugün ABD’de çelik sektöründe üretim yapan ilk Türk şirketi olarak Borusan Mannesmann’ın, 11 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan 500 dönüm arazi üzerinde kurulu ve yıllık 300 bin ton kapasiteli tesisi,ileri teknoloji ürünü çelik boru üretimine fiilen başlamış durumda.

“Bu başarı bizim olduğu kadar tüm Türk Çelik Boru sektörünündür.”

Borusan Mannesmann İcra Kurulu Başkanı Semih Özmen, American Metal Market dergisi tarafından kendilerine verilen bu ödül hakkında şunları söyledi:
“Borusan Mannesmann Pipe US, Avrupa’nın önde gelen üreticileri arasında yer alan şirketimiz Borusan Mannesmann’ın 55 yıllık bilgi birikimiyle ABD’de üretim yapıyor.Kullandığımız ileri teknolojiyi ürünlerimize ve hizmetimize yansıtıyor, bu pazarda fark ve değer yaratıyoruz. Başarımızın bu kadar kısa sürede takdir edilmiş olması bizleri gururlandırıyor ve daha iyisini yapmak için teşvik ediyor. Bu başarı bizim olduğu kadar tüm Türk çelik boru sektörünündür. Çalışmalarımızı aynı yoğun tempo ve motivasyon ile sürdüreceğiz.”
BORUSAN MANNESMANN HAKKINDA
Borusan Mannesmann, Türkiye’nin öncü holdinglerinden biri olan Borusan Grubu’nun ilk sanayi girişimi olarak 1958 yılında faaliyetlerine başladı. Borusan’ın gücünü ve güvenilirliğini arkasına alarak, 50 yılı aşkın süre içerisinde güvenilir bir dünya markası haline gelen Borusan Mannesmann, 27 çalışan ve 5 çeşit ürün ile başladığı yolculuğuna bugün 1.400 çalışan ve 4 bin ürün çeşidi ile devam ediyor.
Borusan Mannesmann, ilk günden beri sahip olduğu global vizyonu ile 1998 yılında uluslararası arenadaki rekabet gücünü sağlamlaştıran bir ortaklığa imza atarak Avrupa’nın lider çelik ve teknoloji kuruluşu Salzgitter Mannesmann GMBH ile Türkiye’deki çelik boru faaliyetlerini birleştirme kararı aldı. Bugün ise 1 milyon ton üretim kapasitesi ve yüksek satış hacmi ile boru sektöründe Avrupa’nın ve dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer alıyor.
Şirketin ürün gamında doğal gaz boruları, su boruları, genel amaçlı borular, konstrüksiyon boru ve profilleri, sanayi boru ve profilleri, su, doğal gaz ve petrol iletim hatları gibi altyapı projelerinde kullanılan hat boruları ile sondaj boruları yer alıyor. Borusan Mannesmann’ın hizmet verdiği başlıca sektörler arasında enerji, yapı, otomotiv, tesisat, beyaz eşya ve mobilya imalatı sektörleri bulunuyor.
Borusan Mannesmann, üretiminin yarısından fazlasını 40'ın üzerinde ülkeye ihraç ediyor. Türkiye çelik boru ihracatının ise %30’unu gerçekleştiriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın
SteelRadar Insight - Sayı 1 (Haziran 2024)

En çok okunan haberler

Konut fiyat endeksi ağustos ayında reel olarak düşüş gösterdi

17 Eylül 2024 Salı

Türk müteahhitler ENR 250 listesinde 43 firmayla dünya ikincisi oldu

16 Eylül 2024 Pazartesi

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı temmuz ayında yıllık yüzde 3,4 arttı

16 Eylül 2024 Pazartesi

TÜİK: Temmuz ayında işsizlik oranı yüzde 8,8'e geriledi

10 Eylül 2024 Salı

Hollanda, çip üretim ekipmanlarının ihracatını sıkılaştırıyor

6 Eylül 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun