Büyük bir depremin meydana gelme riskinin en yüksek olduğu iller arasında yer alan İstanbul için Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan son açıklama büyük endişe yarattı.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Haluk Özener ile Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat 2013 yılından bu yana yürütmüş oldukları deprem araştırması raporunun son verilerini kamuoyuna açıkladılar.
BEKLENEN İSTANBUL DEPREMİ HAKKINDA SON DAKİKA AÇIKLAMASI: FAY HATTINDA ANORMALLİK YAŞANIYOR!
Raporun detaylarını açıklayan Haluk Özener başta Türkiye'nin kalbi olan İstanbul'u etkileyecek olan Marmara Depremi için büyüklük tahminlerini 7 ve üzeri olarak duyurdu. Tarih veremeyeceklerini belirten Özener bu aşamada ülke olarak yapılabilecek tek şeyin depremin zararlarını azaltmaya çalışmak olduğunu belirterek "Bu tek parçalı bir kırık olabileceği gibi birden fazla kırılmayı da içinde barındırabilir.
Marmara Denizi’nin altından geçen tek bir fay parçası yok. Birçok ve birbirinden farklı kırık parçaları söz konusu. Her bir kırık parçası kendine has özellikler barındırıyor. Batı segmentinde daha derinde depremler olurken, orta segmentte depremler daha sığ gerçekleşiyor" diyerek depremin şiddetini en az 7 olarak açıkladı.
Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat ise yapmış oldukları araştırma sonucu elde ettikleri verilere dayanarak Silivri-Kumburgaz-Büyükçekmece açıkları için yüksek anomalilerinin görüldüğünü belirterek bu bölgenin olası kırılma yaşanacağı bölge olarak değerlendirklerini dile getirdi.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı