Mısır Başbakanı Dr. Mostafa Madbouly, Mısır'ın ihracatta rekabet gücünü artırmaya yönelik proaktif bir çabayla kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda üst düzey bakanlar ve yetkililerle stratejik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının odak noktası, ülkenin en son karbon düzenlemeleri kapsamındaki yükümlülüklerini ele alarak karbon limitlerini değiştirmek için etkili stratejiler oluşturmaktı.
Bakanlar Kurulu Başkanlığı resmi sözcüsü Danışman Mohamed El-Homosany, tartışmaların yeşil yatırımların arttırılması üzerinde yoğunlaştığını vurguladı. Hükümet, Mısır'ın daha geniş kapsamlı sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle uyumlu olarak 2024 yılına kadar toplam yatırımların %40'ını, 2025 yılına kadar ise %50'sini yeşil girişimlere ayırmayı hedefliyor.
El-Homosany, Mısır'ın çevresel sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığının Şarm El-Şeyh'teki COP27 iklim konferansından önceye dayandığını ve BAE'deki COP28'e kadar devam ederek COP29'da zirveye ulaşacağını yineledi. 2050 iklim stratejisi ve Çevre ve İklim Politikaları Ulusal Komitesi'nin kurulması, ülkenin birçok sektörde karbon emisyonlarını azaltma konusundaki kararlılığını vurgulamaktadır.
Toplantıda ayrıca Süveyş Kanalı Ekonomik Bölgesi'nde yeşil hidrojen ve amonyak üretim tesislerinin geliştirilmesi gibi fırsatları teşvik etmek için yeni karbon limitlerinin potansiyeli araştırıldı. Bu girişimler, uluslararası ortaklarla işbirliği içinde demir, çelik, gübre ve kimyasal madde üretimiyle ilişkili sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltmayı amaçlıyor.
Katılımcılar arasında Endüstriyel Kalkınmadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Korgeneral Mühendis Kamel El-Wazir'in yanı sıra Sanayi, Elektrik ve Yatırım dahil olmak üzere çeşitli sektörlerden kilit bakanlar yer aldı. Bakanların ortak görüşleri, Mısır'ın küresel pazardaki rekabet gücünü arttıracak sürdürülebilir bir endüstriyel çerçevenin önünü açmayı amaçlıyor.
Bu önemli toplantı, Mısır'ın sürdürülebilir sanayi uygulamalarına olan bağlılığında önemli bir adımı ifade etmekte ve ülkeyi giderek çevreye daha duyarlı hale gelen küresel ekonomide başarılı olacak şekilde konumlandırmaktadır.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı