Bir dönem çelik üretiminin önemli isimlerinden olan Bangladeş'in zorlu pandemi şartlarının ortadan kalkmasının ardından 2030'a kadar toparlanacağı öngörüldü. Ülkenin üretim tesislerinin yeniden aktif hale gelmesiyle beraber üretimin toplamda iki katına kadar çıkacağı düşünülüyor.
Bugün Bangladesh'te kişi başına düşen ortalama çelik tüketimi araştırmalara göre 45kg ancak bu rakamın 2030 yılında 100kg ve üzerinde bir artışa maruz kalması bekleniyor. Bu talep yükselmesi de üretimin %10 kadar artmasıyla karşılanacak diye tahmin ediliyor. Uzmanların değerlendirmesine göre öngörülen bu ölçekteki bir bu büyüme yeni güçlüklerle birlikte gelecek ancak olabildiğince hazırlıklı davranıldığının altı da çiziliyor.
Geçtiğimiz zorlu dönemde fabrikaları açık tutmak ve çalışanların maaşlarının ödenmesi bile güçlükle sürdürülürken şimdi yeniden açılmanın rayına oturması bekleniyor. Sektörel olarak hareketlenme var ve fabrikalar işlemeye başlamış durumda elbette fakat bu sefer de yaygın olarak eritme endüstrisini besleyecek hurda bulunmasında sorun yaşanabiliyor.
Sağlık koşullarının olabildiğince normale dönmesinin ardından endüstriyel ölçekte ülkenin tam olarak eski performansa erişilmesi amaçlanıyor.
Önceki yıllarda hükumet bağlantılı mega projeler, ekonomik bölgelerin genişlemesi, inşaat sektöründe yaşanan gelişmeler ve yeni santraller gibi yapılar sayesinde çelik sektörü büyümeyi sürdürüyordu. Bu ana elementlerin yanında şuan girişimciler 2030 hedefleri için modern teknolojileri ve fabrikaları da odağa alarak hareket ediyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı