Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel fuarcılık kuruluşu olan TÜYAP’ın Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliğiyle düzenlediği İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) özel bir törenle açıldı. Avrasya’nın en büyük, dünyanın en önemli üçüncü mobilya fuarı olan İSMOB’un açılış töreni mobilyaları enstrüman olarak kullanan bir müzik grubunun özel perküsyon şovuyla başladı. Törende TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan ve MOSDER Genel Sekreteri Abdullah Tuğlu konuşma yaptı.
MOSDER Genel Sekreteri Abdullah Tuğlu yaptığı açılış konuşmasında “Türkiye’nin öncü kuruluşları bir kez daha burada yeni geliştirdikleri ürünlerle ziyaretçilerle buluşuyor. Mobilyanın kendisi sessiz ama insanın hayatında çok anlam ifade ediyor. Bugün onların sesini çıkaran bir şovla başlangıç yapıldı, birazdan da ürünler kendilerini anlatmaya başlayacaklar.” sözlerinin ardından TÜYAP ve MOSDER yönetimleri ile sektör temsilcilerini kurdele törenine davet etti.
TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal törende yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisi için fuarcılık ve mobilya sektörlerinin çok büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Türkiye’de mobilya sektörünün cari açık vermeyen nadir sektörler arasında yer aldığını belirten Ünal, mobilya sektörünün Türkiye’de yüzbinlerde insanın evine ekmek götürdüğü bir alan olduğunu belirtti. Günümüzde sadece kaliteli mal üretip pazara sürmenin başarı elde etmek ve satış yapabilmek için yeterli olmadığına vurgu yapan Ünal, “Üretilen ürünlerin dünya çapında tanıtılmasının da çok değerli bir iş kolu. İşte biz de bu noktada üzerimize düşen görevleri en etkili bir şekilde yerine getirmek için elimizi taşın altına koyuyoruz. Biz sadece fuarcılık hizmeti yapmıyoruz. Bir anlamda da gönüllü turizm elçiliği de gerçekleştiriyoruz” dedi.
TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise İSMOB, sadece ürünlerin sergilendiği bir fuar olmanın dışında, sektörün yeniliklerinin konuşulduğu, geleceğinin masaya yatırıldığı bir organizasyon olduğunu vurguladı. Amaçlarının İSMOB’da mobilya ile ilgili her şeyin görülmesi, konuşulması ve dinlenmesi olduğunu anlatan Ersözlü, fuara marka temsilcilerinin yanı sıra iç mimarından, yan sanayisine kadar sektörün tüm profesyonelleri katılarak, son trendleri takip edeceğini kaydetti.
2017 TOPLAM İHRACAT HEDEFİNİN YÜZDE 25’İ OLAN 750 MİLYON DOLARLIK İHRACAT HEDEFLENİYOR
MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan da gerçekleştirdiği konuşmasında 13 yıldır mobilya sektörünü bir araya getiren İSMOB’u bu yıl 2. kez Türkiye’nin önemli fuarcılık merkezi TÜYAP’ta görmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. TÜYAP ve MOSDER iş birliğinde gerçekleştirilen İSMOB’un, tarih itibariyle Türkiye’de yılın ilk fuarı olduğunu kaydeden Doğan, tüm dünyada ise yılın ilk mobilya fuarı olacağını, bunu Türkiye için bir avantaja dönüştürmek için çalışacaklarını kaydetti. Fuarın ihracat hedeflerine dikkat çeken İsmail Doğan “2017 toplam ihracat hedefinin yüzde 25’i olan 750 milyon Dolar ihracat gerçekleştirme hedefimiz var. Onu burada yakalamak üzere tüm katılımcılara bereketli bir fuar diliyorum.” dedi.
12 SALON,100 BİN METREKARELİK ALAN, 500’DEN FAZLA MARKA
10-15 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleştirilen İSMOB, Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi’nde 12 salon ve 100 bin metrekarelik alanda 500’den fazla markanın en yeni ürünlerini ziyaretçilerle buluşturuyor.
Türkiye mobilya sektörünün 2017 trendlerinin belirleneceği adres olan İSMOB’da oturma odasından çocuk odasına, yatak odasından ofis mobilyasına kadar yeni yıla damgasını vurarak binlerce yeni ürün ilk kez sergileniyor. Türkiye’nin yanı sıra dünya mobilya sektörü için de önemli bir buluşma noktası haline gelen İSMOB, bu yıl TÜYAP ile birlikte 107 ülkeden binlerce sektör profesyonelini de ağırlayarak sektöre hareket getirmeyi hedefliyor.
İSMOB 2017’DE İNOVASYON VE AR-GE DİKKAT ÇEKECEK
• İSMOB; 12 salon ve 100 bin metrekarelik alanda 500’den fazla markanın ürünleri tüketicilerin beğenisine sunuluyor.
• İSMOB’un en dikkat çekici özelliği ise inovatif ve Ar-Ge’ye dayalı bir organizasyon olması.
• 2017 yılında ilk kez fuarda 300 metrekarelik bir 'Trend Alanı'nı hayata geçiriliyor. İSMOB Trend Alanı’nda, ziyaretçiler ve katılımcı firmalar için eğlenceli ve bilgilendirici aktiviteler gerçekleştiriliyor.
• İSMOB, sadece ürünlerin sergilendiği bir fuar olmanın dışında, sektörün yeniliklerinin konuşulduğu, geleceğinin masaya yatırıldığı bir organizasyon. İSMOB’ta mobilya ile ilgili her şeyin görülmesi, konuşulması ve dinlenmesi amaçlanıyor.
TREND ALANINDA TASARIMIN GELECEĞİ KONUŞULACAK
İSMOB’da bu yıl ilk kez 300 metrekarelik bir bölüm ‘Trend Alanı’ olarak hayata geçiriliyor. Trend alanında hem ziyaretçiler hem katılımcılar için değişen ihtiyaçlar ve günümüz teknolojisinin hayatımıza soktuğu yepyeni kavramlara yönelik eğlenceli ve bilgilendirici aktiviteler gerçekleştirilecek. Trend alanında “Design Talk” kapsamında bir yandan mobilya ve tasarım konusunda işin uzmanlarının katılacağı söyleşiler düzenlenirken, diğer yandan da sanat etkinlikleriyle ziyaretçilere dopdolu bir fuar programı sunuluyor.
Design Talk programı kapsamında yapılacak etkinliklerden bazıları şu şekilde: 10 Ocak’ta “Evlilik rüyasının yakın tarihi, değişimi ve dönüşümü” paneli “değişen dünyada evlilikler nasıl şekil değiştiriyor?” ve “2023’te genç kızların evlilik hayalleri neler olacak?” konu başlıkları ile ziyaretçilerin ilgi
odağı olacak. 12 Ocak’ta TOBB, MUSİAD ve MOSDER’den konuşmacıların katılımıyla gerçekleşecek “Tasarımın Önemi ve Markalaşmaya Etkisi” başlıklı panelde Türkiye mobilya sektöründe markalaşma ve mobilya tasarımının dünü, bugünü ve yarını masaya yatırılacak. 13 Ocak’ta düzenlenecek “Mobilya’nın Fiziksel ve Ruhsal Sağlığa Etkisi” konulu panelde ise sağlık uzmanları ve sektör profesyonelleri mobilya alırken dikkat edilmesi gereken noktalar, mobilyaların sağlığımızı nasıl etkilediğine dair bilgileri ziyaretçilerle paylaşacak.
SANAT ATÖLYELERİ FUARA RENK KATACAK
Panellerin yanı sıra sanat atölyeleri de bir buluşma noktası olarak tasarlanan trend alanında yerini alacak. Ziyaretçiler ebru atölyesi ile ebru sanatının inceliklerini sanatçıların ellerinden öğrenme fırsatı bulurken, son zamanların gözde hobisi teraryum atölyeleri ile kendi küçük ekosistemlerini inşa etmeyi deneyimleyecekler. Trend alanında düzenlenecek bir diğer aktivite ise ahşap ustalarının tecrübelerini ziyaretçilere aktaracağı ahşap birleştirme atölyesi olacak.
ATIK MALZEMELERDEN ÜRETİLEN MİNYATÜR MOBİLYA SERGİSİ
İSMOB’da bu yıl İzmirli emekli edebiyat öğretmeni Gülay Temizel Ertürk’ün atık malzemeleri kullanarak yaptığı alaturka mobilyaların birebir minyatür versiyonları da İSMOB ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.
‘Minyatür Mobilyalar Sergisi’ Minyatür mobilyalar için yüzlerce dondurma çubuğu, meyve suyu kutusu, tuvalet kağıdı rulosu gibi pek çok malzeme kullanan Ertürk, Avrupa’da Miniature Dollhouse Furniture olarak geçen bu sanat dalı ile mobilyaları minyatüre dönüştürerek geçmişi günümüze taşıyor.
Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen İSMOB’da ayrıca geçmişten günümüze kadar mobilya trendlerini görülebileceği bir fotoğraf sergisi de ziyaretçilerini bekliyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı