Güneydoğu Asya Çelik Enstitüsü (SEAISI) verileri şu şekilde:
Endonezya, yassı ürün ithalatını 2022 yılında %10 artırdı. İhracatını ise 2021 yılına kıyasla %1,9 azalttı. Sıcak haddelenmiş yassı ithalatı %2 artış, ihracatı ise %7 düşüş gösterdi. Soğuk haddelenmiş çelik ihracatı %4, ithalatı ise %2 arttı.
Malezya’da toplam ithalat %6, toplam ihracat %6,8 azalma gösterdi. Sıcak haddelenmiş sac ihracatı %15 düşerken, ithalatı değişmedi. Soğuk haddelenmiş sac ithalatı %19 düşerken ithalat 2021 yılı ile aynı kaldı.
Singapur ve Filipinler ise bu ürünlere kendileri sahip olmadığından ithalat yapıyorlar. Filipinler’de sıcak haddelenmiş sac sevkiyatları %7 artış gösterdi. Soğuk haddelenmiş saclar ise %29 düşüş gösterdi.
Singapur’un ihracatı 300 bin tonu bulurken, ithalatı değişmedi.
Vietnam’ın sac ihracatı %29, sac ithalatı ise %8 düşüş gösterdi. Vietnamlı şirketlerin 2021 yılına kıyasla sıcak haddelenmiş sac satın alımı 1 milyon ton daha az gerçekleşti.
Tayland’ın sac ithalat ve ihracatı için net bir veri olmamasıyla beraber, hem ithalat hem ihracatta %10’dan fazla bir düşüş yaşandığı düşünülüyor.
SEAISI (Güneydoğu Asya Çelik Enstitüsü) yetkilileri, Güneydoğu Asya’nın aşırı üretim tehdidi altında olduğunu, 2026 yılına kadar yılda 75 milyon ton çelik üretimi amacıyla kapasitelerin geliştirilebileceğini belirtti.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı