IIT Madras'ın Hyperloop Teknoloji ekipleri, ArcelorMittal'in çelik malzemeleri, mühendislik uzmanlığı ve proje yönetimi desteği ile uygun fiyatlı ve sürdürülebilir Hyperloop teknolojilerini geliştirmeye odaklanıyor.
ArcelorMittal, Hindistan ve Asya'nın ilk Hyperloop test pistinin oluşturulması için temel çelik malzemeleri, mühendislik uzmanlığı ve proje yönetimi desteği sağlıyor. IIT Madras'ın Hyperloop Teknoloji ekipleri ise Avishkar Hyperloop ve TuTr Hyperloop olarak ortaklık kurarak, ulaşım sektöründe devrim yaratmayı amaçlıyorlar.
AM/NS India, bu işbirliği kapsamında saatte 200 kilometreye varan hızlarda otonom kapsülleri test etmek için 400 metrelik bir vakum tüpü üretecek. ArcelorMittal'in mühendislik kolunun deneyimli mühendisleri, projenin ilerleyişini denetlemek ve tasarım uzmanlığı sağlamak üzere görevlendirilmiş durumda. Tesisin 2024 yılının ilk çeyreğine kadar faaliyete geçmesi hedefleniyor.
ArcelorMittal'in Teknolojiden Sorumlu Başkanı Pinakin Chaubal, çeliğin Hyperloop teknolojisindeki önemine vurgu yaparak heyecanını dile getirdi. IIT Madras Hyperloop Teknoloji Geliştirme Ekibinin Mentoru Aravind S. Bharadwaj ise bu ortaklığın Hyperloop teknolojisinin ticarileştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti. ArcelorMittal'in bu işbirliği aynı zamanda IIT Madras ile endüstriyel karbondan arındırma teknolojilerine odaklanan önceki çalışmalarına dayanıyor. Şirket, çelik endüstrisinin karbon nötr çelik üretimine geçişini hızlandırmayı amaçlayan teknolojilere yatırım yapmak için XCarb™ İnovasyon Fonu'nu kullanıyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı