8.964,10 TRY BIST 100 BIST 100
4,83 CNY CNY CNY
34,26 USD USD USD
36,94 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
43,86 TRY Faiz Faiz
79,26 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
31,23 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
97,91 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
383,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.916,04 TRY Altın(gr) Altın(gr)

AISU'nun 129. yönetim kurulu toplantısında sürdürülebilir Arap çelik geleceği için işbirliğinin güçlendirilmesine değindi

Arap Demir Çelik Birliği (AISU) 129. Yönetim Kurulu toplantısını Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirerek Arap dünyasındaki çelik sektörünün üst düzey liderlerini bir araya getirdi.

AISU'nun 129. yönetim kurulu toplantısında sürdürülebilir Arap çelik geleceği için işbirliğinin güçlendirilmesine değindi

Arap Demir Çelik Birliği (AISU) 129. Yönetim Kurulu toplantısını Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirerek Arap dünyasındaki çelik endüstrisinin üst düzey liderlerini bir araya getirdi. Ritz-Carlton Doha'da düzenlenen toplantı, çelik sektörünün geleceğini ve özellikle değişen küresel piyasa koşulları karşısında bölgesel işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan temel girişimleri tartışmak için önemli bir platform oluşturdu.

Önde gelen çelik üreticilerinin üst düzey yöneticileri, sektör uzmanları ve politikacıların katıldığı Yönetim Kurulu toplantısında, teknolojik yenilik, sürdürülebilirlik ve jeopolitik zorluklar da dahil olmak üzere Arap çelik sektörünü etkileyen kritik konulara odaklanıldı. Toplantıya katılan önemli isimler arasında AISU Genel Sekreteri Dr. Kamel Djoudi ve üye kuruluşlardan çeşitli temsilciler de yer aldı.

Toplantıya başkanlık eden Dr. Djoudi, bölgenin çelik sektörünün güçlendirilmesi için üye ülkeler arasında işbirliğinin sürdürülmesinin önemini vurguladı. “Bu zorlu zamanlarda stratejilerimizi ve çabalarımızı uyumlu hale getirmemiz büyük önem taşımaktadır. Birliğimiz, ekonomik belirsizlikler, küresel rekabet ve çelik piyasasında süregelen değişimlerin üstesinden gelmenin temel unsuru olacaktır” dedi.

Toplantının en önemli konularından biri, Arap çelik üreticilerinin rekabet gücünü ve sürdürülebilirliğini artırmak için yeni teknolojilerin entegre edilmesine ilişkin tartışmaydı. Çevre dostu üretim yöntemlerine olan talebin artmasıyla birlikte Kurul, karbon ayak izini azaltan ve çelik üretim süreçlerinde enerji verimliliğini arttıran yenilikçi çözümlere yatırım yapmanın acil bir ihtiyaç olduğu konusunda hemfikir oldu.

Ezz Steel Pazarlama Müdürü ve AISU Ekonomi Komitesi Başkanı George Matta, Arap ülkelerindeki mevcut ekonomik koşullar hakkında bilgi verdi. Kahire'de düzenlenen dokuzuncu Ekonomik Komite toplantısından elde edilen temel bilgileri gözden geçirerek bölgedeki çelik tüketim oranlarına odaklandı. Analizinde, Arap dünyasında çelik endüstrisinin performansını etkileyen piyasa talep eğilimlerini ve ekonomik faktörleri vurguladı.

Hadeed Şirketi Yatırım İşleri Başkan Yardımcısı ve AISU Teknik Komite Başkanı Dr. Othman Al-Maliki, sektörün karbon nötrlüğüne giden yolunu tartıştı. Komitenin Cezayir'deki son toplantısında bu konuya odaklanılmasının ardından, Arap çelik şirketlerinin “yeşil çelik” üretimine geçiş için attıkları adımları özetledi. Dr. Al-Maliki sektörün çevresel etkisini azaltmanın ve sürdürülebilirlik hedeflerini ilerletmenin önemini vurguladı.

Kurul ayrıca küresel ekonomik durumu, özellikle de jeopolitik değişimlerin ve tedarik zincirindeki aksaklıkların çelik üretimi ve ticareti üzerindeki etkisini inceledi. Bu zorluklar bölgedeki çelik üreticileri üzerinde önemli bir baskı oluşturmuş ve riskleri azaltmak ve uzun vadeli istikrarı sağlamak için Arap ülkeleri arasında daha yakın bir işbirliğine duyulan ihtiyacı vurgulamıştır.

Toplantıda ayrıca devam eden projeler gözden geçirildi ve çelik endüstrisinde araştırma ve geliştirmeyi (AR-GE) teşvik etmeyi amaçlayan yeni girişimler tartışıldı. AISU, inovasyonu teşvik ederek ve sürdürülebilir uygulamalarla ulusal altyapı projelerini destekleyerek sektörün yerel ekonomilere katkısını artırmayı amaçlıyor.

Kurul ayrıca AISU'nun çelik üretiminde çığır açan çalışmaları ve yenilikleri ödüllendiren 2024 bilimsel araştırma yarışmasının gidişatını da inceledi. Yarışma, üretim yöntemlerini ve çevre standartlarını iyileştirebilecek gelecekteki çözümlerin geliştirilmesini sağlamak için akademik kurumlar ve çelik endüstrisi arasında daha fazla işbirliğini teşvik ediyor.

Önemli kararlar alan Kurul, 2025 yılı tahmini bütçesini onayladı ve iki yeni üyeye hoş geldiniz dedi (Ekonomik Kalkınma için Demir Çelik Şirketi ve Irak'tan İnşaat Malzemeleri Üretimi için Kalkınma Şirketi). Kurul ayrıca 131. Yönetim Kurulu toplantısının 2025 yılında Umman'ın Maskat kentinde, aynı yılın Ekim ayında gerçekleştirilecek olan 18. Arap Çelik Zirvesi ile birlikte yapılacağını teyit etti.

Toplantı, ekonomik büyüme, çevresel sorumluluk ve üye ülkeler arasında işbirliğinin genişletilmesine odaklanarak Arap çelik endüstrisinin geleceğini şekillendirmede önemli bir adım oldu. Teknoloji, sürdürülebilirlik ve birliğe vurgu yapan 129. Yönetim Kurulu toplantısı, bölgenin çelik sektörü için daha dirençli ve rekabetçi bir geleceğe zemin hazırladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Türkiye’nin kütük ve blum ihracatı Ocak-Ağustos döneminde %37,8 azaldı

24 Ekim 2024 Perşembe

Çinli şirket Tsingshan Holding, Irak’ın ilk sanayi kentinin inşasını üstlenecek

24 Ekim 2024 Perşembe

Formosa Ha Tinh Steel yurtiçi fiyat artışıyla piyasa beklentilerini aştı

24 Ekim 2024 Perşembe

Türkiye’nin kütük ve blum ithalatı Ocak-Ağustos döneminde %25,1 azaldı

24 Ekim 2024 Perşembe

Hindistan, demir cevheri kıtlığı riskiyle karşı karşıya kalabilir

24 Ekim 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun