8.908,47 TRY BIST 100 BIST 100
4,83 CNY CNY CNY
34,25 USD USD USD
37,07 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,52 TRY Faiz Faiz
72,62 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
33,55 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,36 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
100,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
383,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
3.018,72 TRY Altın(gr) Altın(gr)

ABD kömür endüstrisi, artan veri merkezi talebi ile enerji geleceğini sorguluyor

ABD kömür endüstrisi, planlanan veri merkezlerinin yurtiçi elektrik talebi üzerindeki potansiyel etkileriyle karşı karşıya kaldı.

ABD kömür endüstrisi, artan veri merkezi talebi ile enerji geleceğini sorguluyor

ABD kömür endüstrisi, planlanan veri merkezlerinin yerel elektrik talebi üzerindeki karışık veya sınırlı olabilecek potansiyel etkisiyle boğuşuyor. Halihazırda ABD'de 5.000'den fazla veri merkezi bulunurken, veri merkezlerine yönelik talebin 2030 yılına kadar yılda %9 oranında artacağı öngörülüyor.

Önümüzdeki yıllarda ABD genelinde yaklaşık 8-10 adet daha büyük veri merkezi geliştirilebilir. ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ticari elektrik satışlarının bu yıl %3, 2025'te ise %1 oranında artarak genel elektrik üretiminin artmasına yardımcı olacağını öngörüyor.

Bu yıl şimdiye kadar, ABD'de kömür yakıtlı üretim, daha düşük maliyetli doğal gaz, nükleer ve yenilenebilir enerji üretiminin üretim karışımında kömüre göre liderliklerini korumaları veya genişletmeleri nedeniyle düştü. EIA, kömür yakıtlı üretimin 2024 yılında düşmesini ve 2025 yılında yükselmesini bekliyor.

Veri merkezlerinin ABD kömür endüstrisi üzerindeki etkisine dair daha kesin tahminler yapılmadan önce göz önünde bulundurulması gereken faktörler arasında eyaletlerin çevre hedefleri, federal düzenlemeler, genel enerji altyapısının mevcudiyeti, farklı üretim türleri ve BT sektörünün yeni projeler planlarken izleyeceği yaklaşım yer alıyor.

Microsoft, Amazon ve Alphabet gibi bazı BT şirketleri daha düşük CO2 emisyonlu üretimi tercih ederken, diğerleri toptan elektrik piyasalarından üretim satın almayı düşünüyor. ABD'li kamu kuruluşları, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) kurallarına uymak için kömür ünitelerini emekliye ayırmaya devam ediyor ve ABD'de mevcut kömür yakıtlı üretim kapasitesinin 2023'te 177 GW iken 2025 sonunda 163,7 GW'a düşmesi bekleniyor.

Bununla birlikte, elektrik enerjisi endüstrisindeki bazı kişiler, gerekli gücü sağlamak için yeni üretim tesislerinin inşa edilmesi gerekebileceğinden, beklenen yük artışını karşılamak için yeterli üretim kapasitesinin mevcut olması konusunda endişe duyuyor.

ABD'li kömür üreticileri veri merkezi planlarını ve kömür talebi üzerindeki olası etkilerini yakından takip ediyor ancak yine de üretimlerini azaltmaya devam ediyor. ABD kömür madenlerinin üretimi bu yıl 12 Ekim'e kadar 591,5 milyon metrik ton olarak gerçekleşti ve 2023'ün aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 13 puan azaldı.

Ticari elektrik talebinde en büyük büyümeye sahip birçok eyalette hala nispeten büyük miktarlarda kömür yakıtlı üretim var, ancak bu eyaletlerin çoğu aynı zamanda doğal gaz üretim merkezleri. Boru hattındaki veri merkezi projelerinin akıbeti ve planlarının yanı sıra ekonomi, düzenleme ve şirket tercihleri, kömür üretiminin sonucunu belirleyecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Eti Alüminyum’dan 15 milyon euro değerinde yatırım

28 Ekim 2024 Pazartesi

Posco, 2030’a kadar 88 milyar dolar yatırım ile temiz çelik projelerini hızlandırıyor

28 Ekim 2024 Pazartesi

Tayvan’da kasım ayı paslanmaz çelik fiyatlarında artış bekleniyor

28 Ekim 2024 Pazartesi

Türkiye’nin Almanya’ya çelik ihracatı Ocak-Eylül döneminde %16,9 azaldı

28 Ekim 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun