Yeni düzenleme, Tayvan, Türkiye ve Vietnam'dan gönderilen SSCR yassı ürünlerin ithalatının, bu ülkeler menşeli olarak beyan edilsin ya da edilmesin, önümüzdeki dokuz ay boyunca kayda tabi tutulmasını zorunlu kılıyor.
AB, Tayvan, Türkiye ve Vietnam'ın Endonezya'dan paslanmaz çelik slab veya sıcak haddelenmiş yassı ürünler ithal ederek bunları soğuk haddelenmiş paslanmaz çeliğe dönüştürdükleri ve daha sonra AB'ye ihraç ettiklerine dair şüphelerini dile getirdi. Bu şüphe, anti-damping soruşturmalarının başlatılmasından bu yana bu üç ülkeden AB'ye yapılan ithalatta gözle görülür bir artış olmasından kaynaklanıyor.
Nihai üründeki Endonezya menşeli bileşenlerin toplam değeri %60'ı aşarken, Tayvan, Türkiye ve Vietnam'da işleme sırasında eklenen değer, üretim maliyetinin %25'inin altında kalıyor.
Komisyon'a göre bu uygulamalar, AB'deki SSCR çeliğinin hem miktarını hem de fiyatını etkileyerek mevcut anti-damping tedbirlerinin amaçlanan etkilerini zayıflatıyor.
Bu nedenle Komisyon, paslanmaz çelikten yassı haddelenmiş ürünlere ilişkin anti-damping tedbirlerinin potansiyel olarak ihlal edilmesine yönelik bir soruşturma başlattı. Bu ürünler Endonezya menşeli olduklarında zaten önlemlere tabi tutuluyor.
Mevcut soruşturmada ürün aynı kalmakla birlikte, bu ülkeler menşeli olarak beyan edilip edilmediğine bakılmaksızın Tayvan, Türkiye veya Vietnam'dan gelen sevkiyatlara odaklanılıyor.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı